Тошко подпука ПП-тата: Шутове психично болни

INTRIGI.BG

Бурни дебати предизвика първата точка в дневния ред на първото редовно заседание на 50-ото Народно събрание – оставката като депутат на председателя на „Да, България“ Христо Иванов, при които ИТН подпука безкомпромисно ПП.

Той беше най-вреден, заяви Тошко Йорданов от „Има такъв народ“. Заради неговите фиксации конституцията беше направена на саздърма, рече Йорданов. По думите му Иванов е „най-некадърният юрист в света“ и без него „този парламент ще има една идея по-добра компетентност“.

Не можете да стъпите на малкото му пръстче, отвърна рошавият Манол Пейков от „Продължаваме промяната“, когото Тошко Йорданов нарече „новият шут на парламент”. Направихте Рая Назарян председател на НС, а така тя влиза в списъка за евентуален служебен премиер, пенеше се Пейков.

Оставката беше достойно поведение, което не виждам от вас напоследък, изписука и Божидар Божанов от „Демократична България“.

Манол Пейков ще играе ролята на Искрен Митев в този парламент, прогнозира в дупликата си Тошко Йорданов.

Комисията за психично болни трябва да е постоянно действаща, нашата парламентарна група ще подкрепи това, рече шефът на групата на ИТН.

Точно с промените на Христо Иванов направиха така, че не президентът да посочва служебен премиер, а да избира от „някакво меню“, напомни Йорданов. Вие, скъпи некадърници, направихте това, добави той.

Казаното е под всякаква критика, включи се Кирил Петков. За мен беше чест на бъдемЕ рамо до рамо, каза на странен български съпредседателят на „Продължаваме промяната“ за Христо Иванов. Ако всеки народен представител направи промяна в размера като Христо Иванов, България ще бъде различна държава, продължи в същия дух Петков, според когото колегата му е имал „значима роля в развитието на тая държава“.

Наистина направи промяна – промени принципите си, заяви Станислав Балабанов от ИТН, връщайки се на темите за последните промени в конституцията и за сглобката в предходния мандат. Щастие за мен ще е, че няма да е в тоя парламент, за да можем, ако има разум, да оправим грешките му, добави Балабанов.

Да гледаме напред, а не да се обръщаме постоянно в миналото. Моля ви, колеги, представете си как изглеждаме, призова Борислав Гуцанов от БСП.

В крайна сметката оставката на Христо Иванов беше приета единодушно с 225 гласа „за“ и парламентът се отърва от неговото присъствие.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тошко подпука ПП-тата: Шутове психично болни - INTRIGI.BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!