Баце лежи и пъшка с 200 кръвно! Орлин Алексиев извива ръцете на Борисов с 6 министерства за ИТН и отлагане на Еврозоната!

Би Нюз

Тройната коалиция ще е шведска тройка, качена върху шведска маса.

Но човекът, който държи ключа от палатката с наредените ястие и блюда на шведската маса. се нарича Орлин Алексиев. Той е бивш сив кардинал на Общинския съвет в столицата от името на ГЕРБ, а сега е по-влиятелен от Иво Прокопиев в българската политика и е човекът, който директно се договаря с най-големите – бившия му шеф Бойко Борисов и най-мощния човек в държавата Делян Пеевски.


Сивият кардинал на ИТН води лично разговорите с тях двамата – Бойко Борисов и Делян Пеевски за “правителство от експерти” с третия мандат. Преговорите се водят на четири очи в Зайчарника и при лидера на ДПС вече втора седмица. Борисов вдигал кръвно 200 още щом го видел в Зайчарника на турско кайвенце с дебела пура Bihike.

Трифонов и Пеевски чегъртат нежно Борисов с лопатите

Партията на Слави е поискала задължително въвеждане на референдумите при облекчен режим и отлагане на Еврозоната с две години. ДПС са готови да приемат условията, но не и Борисов.
Алексиев играе ва банк, защото без гласовете на Трифонов и без трети мандат няма правителство и се отива на избори. Ако ИТН реализира мандата, ще се включи и БСП и за тях се пазят 1-2 министерски кресла.
Всички ресурсни министерства ще отидат в портфейла на ДПС и затова Пеевски балансира и успокоява страстите. Пътищата, транспорта, здравеопзаването, екологията и енергетиката ще бъдат за министри, подадени от Сарая и от Алексиев. Най-важното министерство – на финансите също отива при експерт, маскиран от ДПС.

Президентът Радев е в играта през Пеевски и Алексиев. Той ще получи министри през ИТН и правото ИТН и ДПС да бутнат кабинета и да подготвят почвата за неговия прокремълски проект.

Кабинетът се пече, но кръвното на Борисов гони 200. Премиерът ще е съгласуван с него, но няма да е от ГЕРБ. Атанас Чорбанов предупреди Борисов, че го чакат още 140 хиляди гласа, ако не участва в кабинета и бутне страната към нови избори.

Ще прережат ли лентичката на Тройната шведска маса с изисканите блюда на държавната софра Орлин и Бойчето?

Как Акексиев, който навремето посредничи за закупуването на броинираните BMW -та на Борисов и Цветанов със субсидията на ГЕРБ, се озова на върха на държавата. Ето един възможен отговор:

„Орлин Алексиев е мой приятел, познаваме се от 20 години. Нямам представа с какво се занимава, беше в ГЕРБ, но една от причините за приятелството е, че не си говорим за политика. Познавам различни хора – от обикновен човек от Чипровци до Михаил Горбачов, Лех Валенса, Карл Люис, Брад Пит… Какво да направя?! Такъв ми бил животът.“ Това каза Слави Трифонов в отговор на въпрос в интервюто си за „Дарик радио“ попитан за коментарите, че Алексиев е кукловодът на „Има такъв народ“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Баце лежи и пъшка с 200 кръвно! Орлин Алексиев извива ръцете на Борисов с 6 министерства за ИТН и отлагане на Еврозоната! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!