Жегата в Гърция убива туристи, други изчезват безследно

pochivka.blitz.bg

Възрастен турист от Холандия тръгна на поход на гръцкия остров Самос и не оцеля. 

Уточнява се, че 74-годишният мъж е намерен безжизнен, легнал по очи в дере на около 300 метра от мястото, където е бил видян за последно.

АП, позовавайки се на местни медии, пише, че този инцидент е последният от поредица скорошни случаи, при които туристи на гръцките острови са излезли на разходка при непоносими горещини и след това са изчезнали. Някои не можаха да бъдат спасени.

Така в петък, 14 юни, на уединения остров Сикинос в Егейско море двама френски туристи на възраст 64 и 73 години искаха да се срещнат пред хотела и изчезнаха.

Поредната трагедия се разигра в неделя, 16 юни. Известният британски телевизионен водещ и писател Майкъл Мозли беше открит без признаци на живот на остров Сими. Няколко дни по-рано той беше тръгнал на поход през труден, каменист терен.

По-рано беше съобщено, че екстремни горещини са регистрирани в популярните курорти в Гърция и Кипър. Пътуващите, които планират пътувания до тези страни, са помолени да стоят на сянка, да избягват пряка слънчева светлина и да поддържат тялото си хидратирано.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Жегата в Гърция убива туристи, други изчезват безследно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!