Проф. Георги Близнашки: Христо Иванов би дузпата на Борисов неспасяемо

АВТОР:  ПИК

Не е изключено работата да приключи с един много тежък провал. Парламентаризмът е несбъдната мечта в нашата история. Така конституционалистът проф. Георги Близнашки, коментира от екрана на БНТ политическата криза и политическите ходове изобщо.

Много падна равнището на самото народно представителство. Спомням си навремето, когато се обсъждаше въпросът за прекия избор на държавния глава, никога няма да забравя думите на Чавдар Кюранов, един истински мъдрец: “Георги, ти мислиш с оглед на сегашната ситуация, ще дойде време, когато няма да има хора за този пост“, върна той лентата години назад.

"Няма институция, която да работи според представите на стандартите на западния парламентаризъм. Всеки ден има някакви изненади“, "С тези промени объркаха всичко. Посегнаха на един ювелирен текст, какъвто беше чл. 99. От първата до последната алинея е мое творение, изцяло мое дело. Аз го измислих. Те посегнаха. И го направиха толкова нескопосано, че когато попитаха Христо Иванов кой е предложил тези текстове, той не можа да си спомни. Оплескаха нещата“, безпощадно критикува той промените в Конституцията и в частност Христо Иванов.

Тая гледка е непосима, предлагаш меню. Добре, че Главчев се съгласи, затвори темата той.

"Тук си гласувай за простаците и получаваш просташко управление. Ако се предизвикат нови избори сега, цялата система просто ще рухне“, отсече проф. Близнашки.

"Ще разпуснем парламента заради Рая Назарян. Ами то е абсурдно! Да не е спартанската царица Елена, заради която се е водила десетгодишна война?“, възмути се конституционалистът, цитирайки думите на Бойко Борисов, че Рая Назарян и само тя, ще е кандидатът на ГЕРБ за председател на парламента.

"Христо Иванов би дузпата на Борисов неспасяемо в горния десен ъгъл“, коментира той оставката на Христо Иванов и думите на Георги Харизанов по време на кампанията, че именно той е ключът към редовен кабинет.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Проф. Георги Близнашки: Христо Иванов би дузпата на Борисов неспасяемо - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!