НОВ ЕКШЪН! Колтуклиева подхвана Денков, припомни му скандала с "Джемкорп". Той бяга в асансьора (ВИДЕО)

АВТОР:  ПИК

Найо скри Киро и Асен от Соня - коментираха днес парламентарните журналисти. Те вече са обикновени депутати и тя не може да ги стреля с въпроси в парламента.

Вихрената водеща на ПИК TV вчера, в сблъсък с Асен Василев, го изобличи, че е взимал пари от Делян Пеевски като консултант на “Булгартабак”.

Днес новият председател на ПГ на ППДБ Николай Денков свика брифинг в партийния дом, за да обясни защо не са подкрепили Рая Назарян за председател на парламента. Защото тя била защитила Делян Пеевски след санкционирането му по закона “Магнитски”, казвайки: "американските власти са били подведени". Те не искали да имат нищо общо с политици от списъка “Магнитски”, макар че ротационният премиер не оставял Пеевски да отиде до тоалетната, молейки го за помощ, когато земеделците и миньорите протестираха пред Министерски съвет, разказа неотдавна Бойко Борисов.

Колтуклиева засече Денков - знае ли, че Сергей Адониев, създателят на компанията “Джемкорп” е санкциониран по закона “Магнитски”, а правителството на Кирил Петков подписа меморандум за 1 милиард долара с “Джемкорп”. На което Академика отговори: Правите внушения, това не е журналистика!

Колтуклиева отвърна: Вие бяхте министър-председател, самоназначихте се за академик, а не знаете с кого правителството, в което бяхте министър, е подписали меморандум!

И се закани на Денков, че ще продължава да му задава неудобни въпроси. Той още не й е отговорил за двата договора, които е подписал с адвокатската кантора, в която работеше Лена Бориславова, докато тя беше говорител на кабинета “Петков”, а той министър на образованието.

На 27 януари 2023 г., Соня Колтуклиева пише: “Един от създателите на Gemcorp попадна в санкционния списък “Магнитски”. Синовете на Сергей Адониев са с български паспорти.

На 5 януари 2023 г. Парламентът прие “Доклад за дейността на Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 млрд. долара с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от правителството с министър-председател Кирил Петков”.

"За" документа гласуваха 129 народни представители, 54 бяха "против" и 8 се въздържаха. От ГЕРБ-СДС, ДПС, "БСП за България", "Възраждане" и "Български възход" подкрепиха доклада, а от "Продължаваме Промяната" и "Демократична България" гласуваха "против" и "въздържал се". Докладът беше предоставен на Софийска градска прокуратура.

ВИДЕО

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: НОВ ЕКШЪН! Колтуклиева подхвана Денков, припомни му скандала с Джемкорп. Той бяга в асансьора (ВИДЕО) - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!