Калоян Методиев с потресаващ разказ за БСП: Преврат, мутри, агресия, силов натиск, реваншизъм...

Вигенин пищи като жена, Радев е заложил няколко групи в БСП и иска да взема партията

Преврат, мутри, агресия, силов натиск, реваншизъм - това е атмосферата в ръководството на столетницата, обрисувана с подробности от Методиев пред bTV .

Той е категоричен, че превратът в БСП е бил подготвен от няколко месеца. Румен Радев е заложил няколко групи в БСП и иска да взема партията. 

Методиев обясни, че гласуването на заседанието на парламентарната група на БСП, когато бе изключен от групата, е минало с натиск, агресия и мутренски похвати срещу него.

"Новото ръководство нахълта реваншистки - Атанас Зафиров с още няколко човека антураж и не можаха да кажат с какви аргумент ме изключват. Няма документ със списък дали изобщо е имало кворум, коалиционно решение, Национален съвет. Нека има тайно гласуване, за да лъснат зависимостите", изтъкна Методиев.

Той посочи още, че депутатите от БСП гласували под натиск за отстраняването му от групата.

"Други ветрове духат в БСП, обладани от агресия и реваншизъм", категоричен бе Калоян Методиев.

Калоян Методиев отбеляза като лъжа, че Корнелия Нинова е нарушила устав на Изпълнителното бюро на БСП затова от кой МИР да бъде депутат. Иначе самата Нинова му предложила второто място в листата за 25-ти МИР София.

"Моята лоялност остава към Корнелия Нинова и към депутатите около нея - Георги Свиленски, Иван Ченчев, Христо Проданов.

"Корнелия Нинова дойде със закони, с устав, с документи от Централната избирателна комисия (ЦИК), за да се състои някакъв нормален разговор. Това не се случи, защото така нареченото ново ръководство буквално нахълта, реваншистки настроени.

За самото заседание Методиев разказа: Гуцанов, Атанас Зафиров и няколко човека още антураж... И не можаха да кажат с какви аргументи искат да бъда изключен - за това, че съм убил човек ли, че съм откраднал ли... с какъв мотив?!

Няма коалиционно решение, няма нищо. Стига се до гласуване.

Не се знае как - тайно ли ще е, явно ли ще е. В крайна сметка започва гласуването - 9 на 10 гласа.

"И какво се случвава, разказва образно Методиев като става от стола си в студиото, заобикала масата и стига до водещата Мария Цънцарова, за да обясни нагледно какво е станало на заседанието на ПГ на БСП - Гуцанов става, обикаля цялата зала за 1 минута, приближава до депутатката от Шумен, казва й да си вдигне ръката, все едно гласува. Тя е професор по народни танци - Катя Кайрякова. Поканете я - тя гласува под натиск! 

Не е имало такъв случай в историята - депутат да бъде изключен преди да се е заклел. 

Това е заседание на парламентарна група, което трябваше да се проведе по устав. Нинова на няколко пъти им каза - моля, запазете си достойнството!

Пред асансьорите бяха домъкнали едни татуирани, мускулести мъже – все едно бяхме в мутренско събрание. Изключително съм омерзен от случилото се!

Обладани от агресия, от реваншизъм, много ниско ниво, неподготвени", свали маските в БСП Методиев в сутрешния блок на bTV. 

И продължи още по-детайлно: 

"Вигенин пък пищи като жена... "Ще ме изпревари Цветелина, вземи мерки!". Всички тези хора буквално се молеха пред очите ми с хората - да се снимат по време на кампанията, питайте ги.

Тази група започна с нарушения - на закони, на ЦИК, на правила... Това не са хора с чест, с достойнство!

Всичко е било подготвено месеци преди това

„Имало е строен план да се срине на изборите БСП, за да я вземат, защото не могат да я бутнат през популярния вот. Защото хората я харесват. Ние сме били на събрание и в „Надежда“. Освиркаха си ръководствата там, които са инсталирани там“, каза още той.

Методиев не стигна дотук. Под словестните му удари попаднаха и Калоян Паргов, и Ваня Григорова:

„Страх ги е от мен и ме мразят – не за друго, а защото задавам въпроси. Откъде бяха парите на Ваня Григорова за предизборната кампания в София? Кой ги даде? Този въпрос ги взриви.

Питам ги как може общинският съветник Калоян Паргов с 1000 лева заплата да кара последен модел автомобил Ауди и Мазерати и да има шофьор?

Как Кирил Добрев има всички поръчки в държавата на кметове на ГЕРБ, говорим за милиони литри гориво. Откъде? Как всички прокуратури и съдилища в страната се зареждат само от Кирил Добрев?

Методиев предупреди, че тепърва ще говори за това, което е видял в БСП.

"Бизнес крилото очевидно си мисли, че ще ми затвори устата, като ме отдалечат от групата. Мисля, че ми направиха услуга, защото аз няма как да приема такива хора за авторитети.

Питах ги - аз ли съм престъпник, аз ли съм извеждан с белезници във Варна, аз ли съм сикаджия, висаджия, за да ме гоните?!, каза той визирайки явно Борислав Гуцанов. В крайна сметка се стигна до решение - силово - но нещата няма да свършат дотук!

Корнелия Нинова ми предложи второто място в листата на 25-ти МИР.

Оставам лоялен към Корнелия Нинова. Сега съм много по-свободен, защото не съм обвързан с партия или с група. Това, че съм сам не ме прави по-слаб. Винаги съм се бил с химикалката и с истината.

Тези, които ме защитиха ярко, не са купени и не се продадоха, искам да им благодаря в ефир. Свиленски, Ченчев, Генади Събков, Христо Проданов - старите депутати, морални, сериозни.

Останалите, новоизбраните, са с потресаващо ниско интелектуално ниво!", поясни Методиев.

Групата, която взе властта, са некомпетентни, неморални", подчерта той.

Калоян Методиев отсече още, че Кирил Добрев и Георги Гергов са създателите на "Продължаваме промяната".

„Момчетата дойдоха от никъде. Кой мислите, че им прави комисии, структури, регистрации? Това е сложна организация. Казвам го на базата на абсолютни факти, разговори и назначения“, каза той.

Методиев добави, че част от депутатите от парламентарната група на БСП са готови да подкрепят втория мандат за съставяне на правителство с ДПС.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Калоян Методиев с потресаващ разказ за БСП: Преврат, мутри, агресия, силов натиск, реваншизъм...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!