Полк. Николай Марков пред ПИК: Отказът на Борисов за разговор не обижда мен, а 100 000 избиратели, очаквайте изненади

АВТОР:  СИМО РУСЕВ

Лидерът на партия „Величие“ Николай Марков коментира пред ПИК защо Бойко Борисов не иска да се срещне с него лично и счита ли това за неуважение. Какъв е смисълът на този отказ, ще има ли кабинет след разговорите на ГЕРБ с ДПС и ИТН и какво да очакваме от „Величие“ при откриването на сесията на 50-ото Народно събрание – коментира Полковника.  

- Г-н Марков, как разчитате отказа на Бойко Борисов да се срещне лично с вас, това не е ли най-малкото, да го наречем - форма на неуважение?

- Защо неуважение към мен? Това е неуважение към 100 000 души, които са в организацията. Това не е към мен. Но отказ от него аз не съм чул. Чух го от Деница Сачева след срещата им с ИТН.

- Да, каза го Деница Сачева.

- Ама тя не е Бойко Борисов.

- Да разбирам ли, че храните все още някаква надежда за лидерска среща?

- Не, нищо не храня. Аз съм казал моята част от нещата. Чух някакво изявление на Деница Сачева. От Бойко Борисов нищо не съм чул. Аз съм лидер на една партия, не съм длъжен да се срещам с Деница Сачева, а с лидера на другата партия. Него очевидно мнението на 100 000 души, които са зад нас, не го интересува. Мисля, че това е ясно. Не го приемам като лична обида и пренебрежение. Приемам, че той не уважава избирателите на ПП „Величие“.

- Как да разбираме, а и тези 100 000 зад вас, хем Бойко Борисов декларира, че иска да формира правителство, а от друга страна, хайде не лично, но партията му ГЕРБ през преговорния си екип на практика няма да има среща с парламентарно представена партия, каквато е „Величие“?

- Означава, че Борисов не иска да отговори реално на въпросите, които имаме към него. Не иска да отговаря на тези въпроси, очевидно има други намерения, които не трябва да са ясни за обществото. Аз така разчитам това поведение.

- Някакви задкулисни договорки ли?

- Исках да му задам конкретни въпроси, от които да стане ясно как ще се управлява държавата, в какъв формат, какви ще са поставените цели, в какви срокове, какво се очаква от това управление. И аз искам той да ми отговори, а не Деница Сачева.

- След двете срещи на ГЕРБ – с ДПС и ИТН, а и след отказите на другите парламентарни партии, как виждате развитието на ситуацията, ще има ли някакъв кабинет, какъв ще бъде той или по-реална е перспективата да отидем на нови извънредни парламентарни избори?

- Още преди два месеца казах, в предизборната кампания също говорех, че кабинетът се оформя между ГЕРБ, ДПС и ИТН. Това го знаех още преди два месеца.

- Това проблем ли е за държавата, или така ще се стигне до формула, която би развързала сложната политическа ситуация?

- Ние не знаем каква е реалната политическа ситуация. Те не я казват. Бойко Борисов не казва и дума каква е реалната ситуация, какво правителство ще прави, защо го прави, какви цели си поставят, каква програма, какви срокове, какво очаква от развитието на ситуацията – вътре в България, а и в чужбина… Как мога да очаквам аз нещо, когато нищо не знаем. Той иска просто за пореден път да дръпне завеса за начина, по който се управлява българската държава.

- Утре в парламента какво да очакваме от вас?

- Изненади!

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Полк. Николай Марков пред ПИК: Отказът на Борисов за разговор не обижда мен, а 100 000 избиратели, очаквайте изненади. Не искам отговори от Деница Сачева - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!