Гешев: Има категорични доказателства в прокуратурата, че Борисов е изнасял дестки милиони евро в чували с Авиоотряд 28! Той призна пред мен!

Би Нюз

Имаше досъдебно производство и имаше категорични доказателства, според колегите прокурори, че са изнасяни пари с чували през Авиоотряд 28. Това не е фолклор, натърти Гешев и препоръча да се изиска и извади делото на светло.

“Става въпрос за десетки милиони евро с чували”.

Screenshot

Бившият обвинител номер едно излезе пред Сашо Диков с нови твърдения и разкрития. В студиото на ЕвроДикоФ Иван Гешев твърди, че по време на премиерския си мандат Бойко Борисов е изнасял „чували с кеш в чужбина чрез пилота Витко от „Авиоотряд 28“. Според Гешев Борисов откраднал повече от три милиарда, докато бил премиер.

Питах го Борисов: “Вярно ли е, че изнасяни пари с чували през Авиоотряд 28?”
Отговорът беше с усмивка: “Няма как да си начело на държавата и да не си богат.” Борисов излъчваше щастие, добави Гешев. Всички разследвания за корупция на бившия премиер са от периода 2014-15, когато Гешев е бил заместник – главен прокурор на Цацаров.
Борисов обичал да събира главния прокурор и шефовете на службите, за да се прави на макак в стадото пред тях.
С тези дела и с други като Барселонагейт държали Борисов на трупчета. Дори Барселонагейт можело да бъде възобновено.

Делото за износа на пари е било пред обвинителен акт и след политическа сделка на Борисов не е били внесено в съда. Делото е в Архивите на Прокуратурата и може да бъде изискано по ЗДОИ.

По Барселонагейт има счетоводител, чийто лаптоп е открит и е в прокуратурата. Информацията в него със счетоводните документи сочат за транзакции и пране на пари на Борисов. Счетоводителят обслужвал и Валентин Златев и други хора с финансови възможности.

При Барселонагейт Златев дал парите за луксозната вила, а после си ги върнал през европроекти. Никой не проверил проектите.

За Кирил Петков и пиците на кристали Гешев разказа, че като премиер той припаднал на Боровец от предозиране с тях. Разказвали го хората от службите.

Христо Иванов не осъзнавал какво е направил съдебната реформа и как обслужил статуквото.

Пеевски управлявал държавата с Борисов и Пеевски, значи бил чист.

В Прокуратурата всеки осребрявал като за последно в момента. Било пълен разпад, а в МВР дори вече не знаели как се взимат пари. Било толкова некадърни.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Гешев: Има категорични доказателства в прокуратурата, че Борисов е изнасял дестки милиони евро в чували с Авиоотряд 28! Той призна пред мен! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!