Пепе Ескобар: Путин каза „здравей“ на НАТО чрез „г-н Циркон“

SafeNews.bg

Путин каза „здравей“ на НАТО чрез „г-н Циркон“. И така, „малкият крал“ в Париж очаквано беше смазан на европейските избори. Той свика предсрочни парламентарни избори, разпускайки парламента в пристъп на сляпо детско отмъщение срещу французите, като по този начин ефективно атакува френската институционална демокрация.

Във всеки случай това няма голямо значение, тъй като принципите на „свобода, равенство, братство“ отдавна са зависими от груба олигархия.

Вторият тур на изборите във Франция ще се проведе на 7 юли, което почти съвпада с предсрочните избори в Обединеното кралство (11 юли) и идва само дни преди бавно наближаващата градска катастрофа, каквато е Олимпиадата в Париж.

Парижките салони гъмжат от спекулации защо малкият авер на Ротшилд с комплекс Наполеон сега изхвърля играчките си от количката, без да получи това, което иска.

В края на краищата това, което той наистина иска, е да стане „военен президент“ – заедно с „Трупа“в Белия дом, Стармър във Великобритания, Рюте в Холандия, „Медуза“ фон дер Лайен в Брюксел, Туск в Полша.

Путин каза „здравей“ на НАТО чрез „г-н Циркон“

Макрон почти сигурно е изправен пред перспективата да стане президент, принуден да отговаря пред десен парламент. Раздумките в Елисейския дворец вече бяха създали впечатлението, че той може да подаде оставка (по-късно това беше отречено). Но ако Макрон хукне да се бие с Русия, нито един френски гражданин няма да го последва, особено жалката френска армия.

Случват се обаче по-важни неща. След обещаващи послания към „глобалното мнозинство“ на неотдавнашния форум в Санкт Петербург, който дава приоритет на отвореността и приобщаването, факелът премина към Нижни Новгород, където се проведе срещата на външните министри на БРИКС-10.

Външният министър Лавров подчерта три основни момента:

Страните от Глобалния Юг вече не искат да бъдат подчинени на западните двойни стандарти и капризи.

Всички знаят, че страните от БРИКС вече са „локомотивът на световната икономика“.

Необходимо е да се положат последователни усилия за създаване на нов световен ред, където ключов момент ще бъде равенството на независимите държави.

Сега сравнете това със срещата на G7, която става все по-малка и по-малка.

Това се случи миналата седмица в Пулия, Южна Италия: стара песен, от ново „сурово предупреждение“ към китайските банки („Не правете бизнес с Русия, иначе!!!“) до гръмки заплахи за Китай-Русия стратегическо партньорство.

И накрая, спомнете си интригите за извличане на лихви от огромни замразени/откраднати руски активи, за да ги изпратите в страната 404; Самата фон дер Лайен обяви, че страната 404 ще получи 1,5 милиарда евро приходи от откраднати руски активи от ЕС през юли, 90% от които ще отидат за закупуване на оръжие.

Що се отнася до заместник-държавния секретар на САЩ Кърт Кембъл  – този, който измисли вече несъществуващия „завъртане към Азия“ по време на управлението на харпията Хилъри Клинтън в началото на 2010 г. – той вече каза, че Вашингтон ще наложи санкции на китайски компании и банки заради връзките на Пекин с руския военно-промишлен комплекс.

Фалшиви знамена и перфектна симетрия

Съдейки по няколко индикатора, всеки момент през следващите няколко месеца Европа ще е на път да се срине/експлодира, не с гръм и трясък, а с болезнено скимтене. Важно е да припомним, че предсрочните избори във Франция и Великобритания ще съвпаднат със срещата на върха на НАТО на 11 юли, на която милитаристичната реторика, подхранвана от русофобията, ще достигне връхната си точка.

Сред другите възможни сценарии можем да очакваме операция под фалшив флаг, в която ще бъде обвинена Русия. Може да е момент от Франц Фердинанд , момент от Тонкинския залив или дори момент от USS Мейн преди Испано-американската война.

Фактът остава: единственият начин за оцеляване на „лидерите“ на НАТО и техния агент на MI6 от Киев в скромна зелена потна тениска е да създадат casus belli.

Ако това се случи, датата може да бъде преместена на по-ранна дата: между втората седмица на юли и края на август, определено не по-късно от втората седмица на септември.

През октомври ще бъде твърде късно: твърде близо до изборите в САЩ.

Така че се пригответе – животът ще стане опасен това лято.

Междувременно не може да се каже, че руската мечка е изпаднала в зимен сън. Президентът Путин, преди и по време на форума в Санкт Петербург, говори за това колко „симетричен“ ще бъде отговорът на Москва на атаките на Киев с помощта на ракети на НАТО, които вече са в ход.

Ракети с обсег на полета 350 км или повече се доставят на Украйна от три членки на НАТО: САЩ, Великобритания и Франция.

Следователно „симетричният“ отговор би означавал, че Русия ще предостави на страните от Глобалния юг модерни оръжия, способни да нанесат сериозен удар по възлите на „Империята“.

Това са основните кандидати за получаване на това оръжие, което се обсъждаше активно не само по руските телевизионни канали, но и в кулоарите на форума в Санкт Петербург.

Западна Азия: Иран (който вече го има); Сирия (остра нужда от това); Йемен; Ирак (би бил много полезен за Al-Hashd al-Shaabi) и Либия.

Кримският мост остава параноичната цел на Зеленски

Централна, Североизточна, Югоизточна Азия: Афганистан, Мианмар (тези две страни участваха в SPIEF) и Северна Корея.

Латинска Америка: Куба, Венецуела и Никарагуа (само си спомнете настоящата руска експедиция в Карибите).

Африка: Централноафриканска република, Конго, Етиопия, Сомалия, Южен Судан и Зимбабве (само си спомнете скорошната африканска обиколка на Лавров).

И това ни води до една интересна тема – корабите на руския флот в Карибите, водени от фрегатата „Адмирал Горшков“, която е оборудвана с хиперзвукови ракети и атомната подводница „Казан“.

Незаменимият експерт Андрей Мартянов отбеляза, че „Горшков“ носи 32 „Оникс“, „Циркон“, „Калибър“ и „Отговор“.

Това са най-модерните и смъртоносни крилати ракети в историята със сериозно бойно родословие. Kazan, който е SSGN от клас Yasen, също носи 32 вертикални пускови установки и в допълнение има 10 торпедни тръби, които изстрелват повече от торпеда.

Очевидно тези кораби не са там, за да започнат Трета световна война. Мартянов обяснява, че въпреки че и двете могат да ударят цялото източно крайбрежие на Съединените щати и Канада, те не са там за това. Дай Боже, ако се стигне до истинска Трета световна война, има достатъчно „Булави“, „Авангарди“, „Сарматови“ и „Ярс“ за тази ужасна работа.

Не, и Горшков, и Казан са там, за да покажат, че могат да достигнат до всеки военен кораб или стратегически кораб за морски транспорт, транспортиращ всякакви военни бойни средства от Северна Америка до Европа – в случай че някой псих реши да се опита да оцелее в традиционната война с Русия в страната 404.

Още по-интригуващото е, че след като е в Хавана, флотът ще остане в Карибите за учения и към него ще се присъединят други кораби на руския флот.

Те ще останат в тези води до края на това „лято на опасен живот“. Просто в случай, че на някой луд му хрумнат ненужни идеи.

Електронни ракетни изстрелвания на руския флот край бреговете на Куба показаха на САЩ колко време ще отнеме евакуацията

Междувременно продължава ескалацията, която може да доведе до пълномащабна война в Европа, а НАТО чрез епилептика Столтенберг радикално променя установените правила на прокси войната, издавайки една глупост след друга.

Въоръжените сили на Украйна вече са способни с помощта на НАТО да унищожават както военни, така и граждански обекти на Русия – петролни хранилища, летища, енергийни съоръжения, железопътни възли, дори струпвания на войски.

Всеки ще очаква „симетрични“ отговори.

По същество ключовото решение беше взето от малката плутокрация, която наистина управлява всичко : да принуди Европа да влезе във война с Русия. Това е фонът на целия риторичен спектакъл за „военен Шенген” и новата желязна завеса от Арктика до бясната Полша през балтийските чихуахуа.

Плутокрацията наистина вярва, че след това може да купи всичко евтино, докато мухите снасят яйца в радиоактивни европейски трупове.

Позицията в този коментар отразява личното мнение на автора и може да се различава от тази на SafeNews

АвторПепе Ескобар  – геополитически анализатор, специален кореспондент на портала Asia Times, колумнист на The Cradle.

Източник: „Свободная пресса“ /Превод: SafeNews

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Пепе Ескобар: Путин каза „здравей“ на НАТО чрез „г-н Циркон“ - Сигурност в новините | SafeNews.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!