Евтини употребявани автомобили: Каква бензинова кола, с пробег над 200 000 километра, е добре да купим

Експертите на ADAC ни информират за евтини, но надеждни бензинови автомобили

Радослав Славчев
Автор във Fakti.bg

Сред евтините употребявани автомобили, които най-често избират средностатистическите българи се открояват няколко, които, според експертите на ADAC, се характеризират с особено издръжливи двигатели. Ето и кои са те.

Ford Focus и Kia Rio се открояват със своята надеждност, казат германците, като отбелязат, че основното предимство на Focus е надеждният бензинов двигател с прогнозен експлоатационен живот от 300-350 хиляди километра. Оптималният избор е версията с ръчна скоростна кутия и 1.6-литров двигател.

Евтини употребявани автомобили: Каква бензинова кола, с пробег над 200 000 километра, е добре да купим - 2

Също така за подобна неголяма сума можете да закупите Kia Rio с пробег до 200 хиляди км. Този модел се отличава с висока ремонтопригодност. Специалистите препоръчват закупуването на модификации с 4-степенна автоматична скоростна кутия и 1.4-литров бензинов двигател.

Можете също така да помислите за закупуване на Skoda Octavia с пробег над 200 хиляди километра. Автомобил с 1.6-литров бензинов агрегат със мощност 102 конски сили, в комбинация с ръчна скоростна кутия е много надежден.

Деветото поколение Mitsubishi Lancer също е доста издръжливо. Животът на двигателя е повече от 400 хиляди километра, но за целта се изисква добра грижа. Моторите с чугунени блокове са особено надеждни, отбелязат от ADAC.

Германските експерти споменават, колко и странно да звучи, Dacia Logan. Двигателят на тази кола е много надежден и често надвишава живота на каросерията. Срокът на експлоатация на автомобил с бензинов двигател е над 300 хил. км.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Евтини употребявани автомобили: Каква бензинова кола, с пробег над 200 000 километра, е добре да купим ᐉ Новини от Fakti.bg - Авто | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!