Не Тройна коалиция с ДПС, а нови избори! Това иска Бойко Борисов

Николай Бареков, Би Нюз

Най-близката до Зайчарника Рая Назарян изстреля днес ни в клин, ни в ръкав, че обсъдили (с ДПС) приемането на правила зазизбор на шефове на КОНПИ. Дали Баце наистина има намерение под носа на Посолството да избира заедно с ДПС антикорупционери, които после ще ползват за бухалки срещу неудобните и опозицията, както правеше досега? Та нали идеята за новата Антикорупционна комисия бе да разследва именно него и съучастниците му през последните 10 години с идеята да се извадят годни доказателства и една по-нормална прокуратура да вдигне обвинения за корупция и пране на пари именно срещу тях? Избор на КОНПИ днес от ГЕРБ и ДПС с нов Пацо Терасата начело (те са неспособни да измислят друго) ще ни върне обратно в Историческия Джурасик парк от лятото на 2013 година. Директно!
Не, Борисов играе по-хитро. Той добре знае, че кабинет в Тройна коалиция с него, с ДПС и със Слави ще е бързо и зрелищно политическо самоубийство. Борисов няма намерение да го прави. Днес задачата на Зайчето Рая бе да изрецетира и да уплаши ПП и ДБ, за да реагират с вой на секундата, и да отврати Слави, за да избяга утре с 200 от този формат. Убеден съм, че дори Данчо Ментичката е бил шокиран да научи, че вътре е обсъждал назначаването на ново ръководство на КОНПИ с трите каки от ГЕРБ. Това е тема табу парексаланс. Не се говори за въже в дома на обесения и за корупция в дома на корумпирания.
Мислите ли, че и Слави е толкоз прост, че да се подписва Тошко Йорданов под общ законопроект за избор на шефове на КОНПИ с Борисов и Певвски, както го правеха малоумните Киро Петков и Христо Иванов.

Борисов показа днес, че има пълно сходство с ДПС, за да покаже утре какъв жест прави, че няма да управлява с тях, въпреки всичко.

За разлика от други Борисов не се охарчил за избори. Неговите шкафчета пращят догоре, образно казано. Борисов ще откаже мандата, дори и Слави да се навие, но вероятно Слави също ще се откаже.
Служебният кабинет в момента изцяло представлява интересите и на ГЕРБ, така че Борисов ще чака до третия мандат, за да го узакони като редовен или ще ходи пак на избори. Нови избори наесен със сигурност ще снижат резултата на ДПС и ПП с ДБ за сметка на Възраждане, Величие, обединеното ляво и още малки проекти. Това е играта. Такава мътилка върши още по-добра работа за статуквото, защото смокиновият лист в момента не е достатъчно голям, за да покрие срамотиите на политическата мафия.
ИТН и Слави през 2024 просто не могат да предложат това, което можеха да дадат през 2021 година.
Вероятността за нови избори от днес вече е над 50%.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Не Тройна коалиция с ДПС, а нови избори! Това иска Бойко Борисов - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!