Легендарен наш политик видя съдбата на партията на Радев

Иван Ангелов, Новини Стандарт

Георги Фотев е автор на израза “Времето е наше“

Един евентуален политически проект на президента Румен Радев би се провалил - защото няма значима фигура, която да не гледа към Европа.

Каролин Галактерос: Ще ни жертват в конфронтацията с Русия, а останалият свят ни гледа с насмешка

Прогнозата направи пред Нова телевизия социологът и бивш министър на образованието професор Георги Фотев.

Фотев е автор на израза “Времето е наше“, тясно свързван с развитието на демократичните сили след промените у нас от 1989 година.

"Избирателната активност е катастрофално ниска. Политическата криза, която тече, е много притеснителна. Тя се усложнява от това, че не е съпроводена с икономическа. Има и друга криза - на ценностите, в сърцевината на политическата е. Има няколко ключови неща, върху които трябва да се акцентира" обясни Фотев.

"Как така ГЕРБ-СДС ще канят всички, ако някои партии искат излизане от ЕС и НАТО? При избора на регулатори катастрофира "сглобката". Трябва да бъде ясно - в новия кабинет ще има ли ангажимент за независими регулатори", попита Фотев.

По думите му управлението на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не е било коалиционно.

"Партията на Борисов и ДПС нямат големи идеологически различия. Защо да няма коалиция? От игри и прикриване се е получила тежка политическа криза, така че трябва да се говори открито и правдиво", категоричен бе Георги Фотев.

Според него "Величие" е "абсолютно арогантен нихилизъм". Успехът им се дължи на рушенето на неукрепналата демократична и политическа култура. Имаше принос и отблъскващата предизборната кампания, коментира той.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Легендарен наш политик видя съдбата на партията на Радев - Политика — Новини Стандарт

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!