Коалицията ППДБ пред разпад

Труд

Съпредседателят на ПП Кирил Петков предпочете Бойко Рашков, пред първия мандатоносител на коалицията му Настимир Ананиев.

Радан Кънев обяви, че няма политическо бъдеще пред сглобката Петков-Атанасов в сегашния ѝ вид

Оставката на Христо Иванов не променя нищо

Разпад на коалицията ППДБ още в рамките на предстоящия парламент, прогнозират политически наблюдатели. От ДБ признаха, че обвиненията и недоволството в партийните им редици от резултатите на изборите от 9 юни са големи, очаквала се и оставката на Атанас Атанасов, независимо от нежеланието му да я подаде. За пръв път вчера и бившият председател на ДСБ Радан Кънев обяви директно, че “тази коалиция във вида, в който е, няма видимо политическо бъдеще”. И подкрепи тезата си с факта, че вече и подкрепата е твърде ниска.

“Тенденцията е пределно ясна. Продължаването на същата политика, независимо от оставката на Христо Иванов, няма как да промени нещо. Ние сме си на пързалката и тя е добре намазана, посоката е надолу”, категоричен бе Кънев. Според него твърденията, че ако са опозиция, избиратели щели да започнат да се връщат при тях били наивни.

Още един виден член на коалицията - Настимир Ананиев, даде плахо телевизионно интервю. Призна, че не знае защо вместо него за депутат е предпочетен Бойко Рашков и призна, че Кирил Петков го потърсил едва в събота вечерта.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Коалицията ППДБ пред разпад - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!