Иван Ланджев: Съществува насъбран обществен гняв от много време насам

Cross.bg

Съществува насъбран обществен гняв от много време насам. Обикновено крайнодесните формации, както и крайнолевите, съществуват, вегетирайки основно върху този насъбран обществен гняв. Има го и те трупат дивиденти чрез него. Това каза поетът и есеист Иван Ланджев в предаването „Тази неделя" по бТВ.

Исторически крайнодесните формации не могат да носят политическа отговорност, заяви той. „Те не могат да управляват. Те обикновено катастрофират. Илюзия е да смятаме, че те могат да са сериозни законотворци. Все пак в Европарламента проевропейското мнозинство се запази", отбеляза Ланджев.

Опасно е, добави той. „Най-фрапантното нещо е, че млади хора гласуват за крайнодесни формации", допълни още той.

Резултатите показват загубено чувство за историчност, смята Ланджев. Човек, който има ясно съзнание за историята, по-трудно ще я повтори. Ще знае, че не се гласува за крайнодесни партии, знае, че примерите не са добри", заяви той.

Според журналиста Мария Касимова-Моасе процесите на търсене на идентичност, които се наблюдават както в Европа, така и в целия свят, не намират политическо изражение. „Хората започнаха сами да търсят някакви нови обединения и хора, които да ги представляват. В тази тотална липса на идентичност и искреност, когато се появи един добре маркетиран продукт, какъвто във Франция е това младо 28-годишно момче Бардела, дава такъв резултат", заяви Мария Касимова-Моасе.

Според нея това е симптом на разочаровано общество.

бТВ, „Тази неделя"

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Иван Ланджев: Съществува насъбран обществен гняв от много време насам - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!