Wells Fargo уволни всички служители, използващи имитатори на движението на мишката

Даниел Десподов, kaldata.com

Миналия месец банката Wells Fargo & Co. уволни над една дузина служители след разследване на твърдения за симулиране на работа.

Служителите, всички от подразделението за управление на активите и инвестиции, бяха „уволнени след разглеждане на твърдения за симулирана дейност на клавиатурата, създаваща впечатление за активна работа„, според докладите, подадени до Регулаторния орган за финансовата индустрия (FINRA).

„Wells Fargo се ангажира с високи стандарти и не толерира неетичното поведение“,

заяви представител на компанията.

Устройствата и програмите за имитиране на дейността на служителите, известни като „миши енджини“ или „миши джигери“, станаха популярни по време на пандемията, когато работата от дома стана норма. Хората споделяха съвети как да ги използват в социалните медии като Reddit и TikTok. Тези устройства се предлагат в Aliexpress за около 3-4 долара.

Не е ясно дали служителите на Wells Fargo са имитирали своята активна работа от дома. Финансовата индустрия е сред най-агресивните в завръщането на служителите в офиса след пандемичния спад, въпреки че Wells Fargo изчака по-дълго от конкурентите си JPMorgan Chase & Co. и Goldman Sachs Group Inc.

Wells Fargo, базирана в Сан Франциско, започна да изисква от служителите да се върнат в офиса по хибриден модел в началото на 2022 г. Понастоящем банката очаква повечето служители да бъдат в офиса поне три дни в седмицата, докато членовете на управителния комитет работят четири дни, а много служители, като например работещите в клонове, работят пет дни в седмицата.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Wells Fargo уволни всички служители, използващи имитатори на движението на мишката - kaldata.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!