Червена саморазправа! Зафиров смени Нинова и постави под въпрос депутатстването и!

Би Нюз

Атанас Зафиров бе избран за изпълняващ функциите на председател на БСП със 104 гласа „за” и 3 „въздържал се”, информираха от пресцентъра на партията. Преди дни той заяви пред БНТ, че БСП биха подкрепили експертен кабинет с мандата на първата политическа сила. Именно Нинова щеше да се стреми да пречи на подобна колаборация с врага на изгладнелите в опозиция социалисти.

Съгласно чл. 17, ал. 2 от Устава на БСП, при предсрочно прекратяване на правомощията на председателя, неговите функции се изпълняват от заместник-председател, определен с решение на НС, до избора на нов.

Със 107 гласа ЗА Националиния съвет задължава ПГ на БСП в 50-то Народно събрание да не включва в състава си Калоян Методиев и призовава Методиев да не полага клетва като депутат.

Предлага за председстел на ПГ на БСП да бъде избран Борислав Гуцанов, а Драгомир Стойнев да бъде предложен за зам. – председател на Народното събрание. Също с пълно мнозинство НС прие решение за преразглеждане на наложените мерки за партийно въздействие върху социалисти в последните две години. НС възложи на ИБ да актуализира състава на представителите на БСП в Коалиционния съвет.

Самата Нинова и последният останал и верен Георги Свиленски не дойдоха на саморазправата. Бившата лидерка на БСП губи правото си да е депутат, защото уставът, който тя промени, не позволява на нелидери да имат повече от три депутатски мандата. Ако Нинова се закълне като народен представител, рискува да бъде изхвърлена от партията си.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Червена саморазправа! Зафиров смени Нинова и постави под въпрос депутатстването и! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!