Фалира компанията, която пусна на пазара първия в света сгъваем смартфон с гъвкав екран

Даниел Десподов, kaldata.com

Кредиторите на китайския разработчик на смартфони с гъвкави дисплеи Royole Technologies са подали молба за обявяване на компанията в несъстоятелност. Според наскоро публикувани документи искането е било прието от съда в Шънджън на 15-ти май 2024 г.

Компанията Royole е основана през 2012 г. от Бил Лиу, който учи електроинженерство в университетите Цинхуа и Станфорд. През 2018 г. стартъпът представи първия в света сгъваем смартфон с гъвкав дисплей и започна масовото му производство през следващата година. Компанията привлече голям интерес от страна на инвеститорите, тъй като успя да изпревари гиганти в индустрията като Samsung по пътя към създаването на пълноценен смартфон с гъвкав дисплей. Първоначалният успех позволи на Royole да набере около 10 млрд. юана (приблизително 1,38 млрд. долара) от кредитори и инвеститори, сред които и фонда на град Шънджън.

Сега, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност, кредиторите трябва да проведат събрание на 13-ти септември. В крайна сметка Royole не успя да се задържи на повърхността поради голямата конкуренция от страна на по- големите производители на сгъваеми смартфони като Huawei и Samsung. В сегмента на доставката на гъвкави панели за други компании стартъпът също се сблъска със силна конкуренция от страна на по-големи играчи като китайската BOE Technology Group.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Фалира компанията, която пусна на пазара първия в света сгъваем смартфон с гъвкав екран - kaldata.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!