Не търкайте фурната, просто поставете това вътре и я включете

Автор: Флагман.бг

Този трик е безопасен, евтин и напълно естествен метод, който ще работи с всяко устройство

Фурната ви изглежда така, сякаш е е преживяла погром от 200 манджи? Чистенето може би ви изглежда толкова сложно, че в главата ми пробягва мисълта за купуване на нова.

Мазнини, мръсотия, остатъци от храна – всичко това се утаява във фурната. След няколко употреби там се образуват петна, които с времето се превръщат в изгаряния. Как да почистите силно загоряла фурна? Трябва ви само едно нещо, което вероятно вече имате у дома. След час домашният ви уред ще бъде искрящо чист!

Сложете лимон във фурната – лесен трик за почистване
Фурната изисква редовно почистване. Това трябва да се прави след почти всяка употреба, но и веднъж седмично би свършило чудесна работа. За съжаление повечето от нас забравят за това. След няколко седмици фурната изглежда така, сякаш не е почиствана от години.

Как да почистите фурната без търкане? Интернет е пълен с различни трикове и съвети за почистване и поддържане на чистота. От известно време домашните методи за ефективно почистване на фурната стават все по-популярни. Днешният трик е безопасен, евтин и напълно естествен метод, който ще работи с всяко устройство.

Защо действа?
Лимонът е пълен с лимонена киселина, която отстранява мръсотия, котлен камък и мазнини, като в същото време полира повърхностите. Нарежете три лимона и изстискайте сока им. Не изхвърляйте корите – те ще ви бъдат полезни за почистване. Извадете широката тава, която върви с фурната, излейте вътре две чаши вода и добавете изцедения лимонов сок и кората.

Поставете „готовото ястие“ в предварително загрята до 150 градуса фурна. „Печете“ за час, а след това изключете уреда и отворете вратата, за да изстине вътрешността. Издърпайте съда и потопете в него мека микрофибърна кърпа. Изстискайте леко и избършете вътрешността на фурната. Отстранете силната мръсотия с лимонова кора – тя ще се отлепи без търкане.

Как да почистите силно загоряла фурна?
Описаният метод ще работи при леки замърсявания. В случай на тежки изгаряния трябва да използвате по-силни средства. Посегнете към старата, доказала се във времето сода бикарбонат. Смесете я с вода и лъжица водороден прекис – това ще засили ефекта.

Готовата паста се нанася в загрятата фурна. Внимавайте да не се изгорите. Втрийте сместа старателно и я оставете на повърхността за 10-15 минути. След посоченото време избършете вътрешността с чиста и влажна кърпа. Фурната ще бъде като нова.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Не търкайте фурната, просто поставете това aвътре и я включете

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!