От 22 юли влиза в сила дългоочаквана промяна за всички шофьори

Снимка: Петел, Petel.bg

Крайният срок за свързване на уредите във всички пунктове за технически прегледи към информационната система на ИА "Автомобилна администрация" е до 22 юли 2024 г. От тогава данните от техническите средства за измерване ще постъпват автоматично по електронен път в ИААА. След тази дата дейността на всички пунктове, които не са изпълнили условията, ще бъде преустановена, съобщава "Факти".

Припомняме, че с цел повишаване качеството на техническите прегледи и завишаване на контрола, през октомври 2023 г. бе изменена Наредба № Н-32, с която се въвеждат новите изисквания. Съгласно промените е необходимо да бъде инсталиран софтуер, одобрен от ИА "Автомобилна администрация", чрез който в момента на прегледа резултатите от измерванията да се изпращат електронно в агенцията. До сега от 1093 пункта на територията на цялата страна, 544 вече предават данните автоматично.

От 22 април 2024 г. ИА "Автомобилна администрация" издава разрешения на нови контролно-технически пунктове само ако вече са осигурили електронно предаване на резултатите от измерванията към информационната система.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Petel.bg - новини - От 22 юли влиза в сила дългоочаквана промяна за всички шофьори

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!