Доц. Киселова прочете присъдата на ПП-ДБ и каза как ще стане правителството

Мира Иванова, Новини Стандарт

Много трудно и почти никога избирателите няма да се върнат към ПП-ДБ, каза тя

Присъдата на ПП-ДБ произнесе преподавателят по Конституционно право доц. Наталия Киселова. Тя прогнозира разпад на коалицията на три части и гласове от нея за съставяне на новото правителство.

Киселова заяви, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов играе по един и същи начин – предлага екип от преговарящи и те са в малко по-ограничен състав, като разбирането, че или ГЕРБ има водеща роля, или отиваме на нови избори, е един лек ултиматум. Борисов би трябвало да е по-иновативен в подхода си и да предложи 5-10 теми, приоритети, дейности, по които да започнат преговори за съставянето на правителство, коментира доц. Киселова в студиото на bTV.

Според нея макар и да загубиха един мандат, ГЕРБ са в много по-изгодна позиция за съставяне на правителство в 50-ото Народно събрание. „Много е възможно да не се стигне до философска дилема затова да се търси легитимност, а да се стигне до разбиване на парламентарна група. Ако видим какви процеси текат в ПП-ДБ, аз не изключвам да има вътре разпад на три части. Това е възможно да доведе гласове, които да стигнат до 121 гласа подкрепа за правителство“, изтъкна Киселова.

ПП-ДБ подходиха аматьорски в политиката, смята Киселова, включително за ротацията, като пората на Кирил и Асен са си мислили, че са много по-умни и хитри от опонентите си. „Много трудно и почти никога избирателите няма да се върнат към ПП-ДБ“, добави доц. Киселова. Няма да има скоро нови избори,категорична бе тя.

Според доц. Киселова скоро няма да има нови избори, защото моделът ГЕРБ-ДПС си стъпва на здрава основа.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Доц. Киселова прочете присъдата на ПП-ДБ и каза как ще стане правителството - Политика — Новини Стандарт

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!