Всички с Револют са уведомени за голяма промяна от ръководството

Пиксабей, Petel.bg

Британската финтех компания Revolut обяви, че ще премести централата си в Canary Wharf, основния финансов район на Лондон. Това решение идва малко след като HSBC обяви, че ще премести своята световна централа от 45-етажната кула в Canary Wharf до 2027 г., когато изтече текущият й договор за наем, предаде banker.bg. 

Решението на HSBC беше продиктувано от желанието за намаляване на офисните площи с близо 40% в световен мащаб, с цел намаляване на разходите и приспособяване към тенденцията за хибридна работа. Canary Wharf е основният финансов район на Лондон, където се намират много от най-големите банки, застрахователи и други финансови институции в света.

Решението на Revolut идва в момент, когато финтех стартъпът все още чака решение по молбата си за банков лиценз във Великобритания. Лицензът би му позволил да пуска продукти за кредитиране като кредитни карти и лични заеми.

Преместването в сърцето на финансовия район показва ангажираността на Revolut към британския пазар. „Това ново централно управление засилва ангажимента ни към Обединеното кралство, нашата страна-базирана, като същевременно създава основа за подкрепа на бъдещия растеж“, каза Франческа Карлези, главен изпълнителен директор на британския бизнес на Revolut.

Съоснователите на Revolut, Николай Сторонски и Влад Яценко – съответно главен изпълнителен директор и главен технологичен директор на компанията, по-рано критикуваха регулаторната среда в Обединеното кралство, която определиха като прекалено бюрократична. Преди това компанията се ангажира да увеличи глобалната си работна сила със 40% през 2024 г. Revolut заяви, че в момента има над 9 милиона клиенти във Великобритания.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Petel.bg - новини - Всички с Револют са уведомени за голяма промяна от ръководството

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!