Американска ядрена подводница влезе в залива Гуантанамо в Куба, докато флотилия от руски военни кораби...

Кадър БТА и Ютуб, Petel.bg

Подводница на Военноморските сили на САЩ е пристигнала в залива Гуантанамо, Куба, в знак на демонстрация на сила, докато флотилия от руски военни кораби се събира за планирани военни учения в Карибския басейн, предаде "Асошиейтед прес", цитира Фрог и БТА.

Южното командване на САЩ съобщи, че USS Helena, ядрена бързоходна подводница, е навлязла във водите близо до американската база в Куба в четвъртък, само ден след като руска фрегата, ядрена подводница, петролен танкер и спасителен влекач преминаха в залива Хавана след учения в Атлантическия океан.

Спирането е част от "рутинно посещение на пристанище", докато подводницата пътува през региона на Южното командване, се казва в публикация в социалните медии.

Други американски кораби също следят и наблюдават руските учения, които според представители на Пентагона не представляват заплаха за Съединените щати.

"Това не е изненада. Виждали сме ги и преди да правят такъв тип посещения на пристанища", заяви говорителката на Пентагона Сабрина Сингх в сряда, когато беше запитана за руските учения. "Разбира се, ние го приемаме сериозно, но тези учения не представляват заплаха за Съединените щати".

Джо Байдън разреши на Украйна да използва оръжия, предоставени от САЩ, за нанасяне на удари на територията на Русия, за да защити Харков, втория по големина град в Украйна.

След това руският президент Владимир Путин предположи, че неговата армия може да отговори с "асиметрични стъпки" в други части на света.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Petel.bg - новини - Американска ядрена подводница влезе в залива Гуантанамо в Куба

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!