Джокович пред голяма дилема, Надал директно отказа участие на "Уимбълдън" в името на Олимпиадата

Автор: Христина Колева, Труд

Няма подходящ момент за контузията на един тенисист, но за Новак Джокович тя дойде във възможно най-лошия момент. Очевидно сръбският ас нямаше големи амбиции през този сезон, но единственото му желание беше да се представи на Олимпийските игри и да преследва единствения липсващ медал в кариерата му. Шест седмици преди началото на най-голямото спортно събитие във въздуха витаят много съмнения около съдбата на сърбина.

Преди Олимпийските игри ще се проведе третият турнир от Големия шлем за сезона - Уимбълдън. Той стартира на 1 юли и към този момент не е сигурно дали Джокович ще участва на него. Тези дни той е в Белград, където се опитва да поддържа формата си след операция на коляното и е изправен пред голяма дилема - дали да играе на Уимбълдън и да рискува да влоши състоянието си или да загуби 1200 точки и много вероятно да падне на пета позиция в списъка на ATP. 

Първо, стои въпросът дали коляното му ще бъде в оптимално състояние до 1 юли и ако е, дали си струва да играе на Уимбълдън, защото Джокович със сигурност няма да достигне желаната форма. Ако не играе, той ще загуби 1200 точки, които защитава от миналия сезон и ще даде шанс на Зверев и Медведев да го изпреварят в списъка на ATP. По пътя към заветното злато на Олимпиадата Джокович може да срещне трима играчи от топ 4, Медведев или Зверев - на четвъртфиналите и Синер и Алкараз - на полуфиналите и финала, при условие че няма изненади преди това.

В същото време неговият вечен съперник Рафаел Надал директно се отказа от участие на "Уимбълдън". Треньорът на Испания Давид Ферер потвърди, че Рафа няма да пътува до Лондон, за да може да се подготви за Олимпиадата, където ще играе на двойки с Карлос Алкарас.

„Надал ще дойде на подготовката в добро състояние. Той също придоби малко самочувствие след "Ролан Гарос". Уимбълдън? Рафа няма да играе на Уимбълдън“, каза Ферер.

Мачовете от Олимпийските игри ще се играят на кортовете на "Ролан Гарос", любимото място на Надал, където той спечели 14 титли от Големия шлем.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Джокович пред голяма дилема, Надал директно отказа участие на Уимбълдън в името на Олимпиадата - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!