Чарлз май усеща, че си отива

Сблъсъкът с болестта сякаш е напомнил на краля, че животът не е вечен

Автор: Lupa.bg

Кралското семейство на Великобритания преминава през труден период от няколко години насам, но обтегнатите отношения между Чарлз III и малкия му син - принц Хари, не пречат на желанието му да бъде част от живота на внуците си.

Херцозите на Съсекс се оттеглиха от кралските си задължения, отчуждавайки се от Бъкингамския дворец и заживяха в САЩ. Междувременно на бял свят се появиха децата им - Арчи и Лилибет. Разбираемо е, че малчуганите нямат близки отношения с дядо си, но след здравословните проблеми на крал Чарлз III по-рано тази година той официално е заявил, че силно желае да присъства в живота на внуците си въпреки разрива между него и принц Хари.

Меган и Хари посрещнаха първото си дете - принц Арчи, през 2019 г. Раждането му дойде само месеци преди двойката да обяви, че се оттегля от кралските си отговорности. През 2020 г. младото семейство се премести в Калифорния, което допринесе още повече за зародилата се празнина в отношенията между Чарлз и вмалкия му син. През 2021 г. се появи и втората рожба на Меган и Хари - Лилибет, кръстена на покойната кралица Елизабет II.

От години отношенията между принц Хари и короната са нестабилни и ситуацията не се е променила, откакто крал Чарлз се възкачи на трона. Връзката баща и син през последните месеци отново бе разтърсена, след като Чарлз беше официално диагностициран с рак през януари.

Сблъсъкът с болестта сякаш е напомнил на краля, че животът не е вечен и той е заявил пред близки, че е решен да отделя повече време за семейството си и да бъде сред внуците си толкова дълго, колкото може.

Вътрешни лица разкриват, че Чарлз е бил изпратил на Лилибет картичка за рождения ѝ ден миналата седмица. Кралското семейство не е обявило публично големия ѝ ден, но не е известно как семейството е отбелязало празника в личен план. Съобщава се още, че кралят е близък с внуците си от принц Уилям и Кейт, но не е ясно дали разривът между него и другите му внуци се дължи на емоционална дистанция или на голямото физически разстояние помежду им.

Дали диагнозата на Чарлз III ще го сближи с най-младите членове на семейството му отвъд Океана, докато все още има време, предстои да разберем.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Чарлз май усеща, че си отива - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!