"Шейн" вдига цените преди...

Очаква се приходите ѝ за тази година да достигнат 50 милиарда долара - с около 55% повече от миналата

Китайската онлайн платформа за бърза мода "Шейн" (Shein), известна по света с дрехите си за 5-10 долара, е вдигнала с около една трета цените на някои от основните си стоки с цел да повиши приходите си преди планираното първично публично предлагане на акциите си, предаде Ройтерс, като се позовава на анализ на пазарната стратегия на компанията.

Повишението надхвърля подобни стъпки от страна на основните конкуренти на "Шейн" - "Ейч енд Ем" (H&M) и "Зара" (Zara), по данни на базираната в Лондон изследователска фирма "Едитид" (EDITED), която сравнява цените към 1 юни спрямо година по-рано. "Шейн" отказва коментар по темата.

Китайската компания продава онлайн широк набор от артикула, макар и основният ѝ бизнес да е фокусиран върху дамската мода. Повечето от стоките са произведени в района на Гуанчжоу от около 5400 компании доставчици.

"Шейн" не разкривя официално финансовите си резултати, но според "Корсайт ризърч" (Coresight Research) приходите й за тази година ще достигнат 50 милиарда долара, или с около 55 на сто повече от миналата.

"Шейн" се радва на сериозен ръст на продажбите и приходите, което може да се окаже от сериозна полза при планираното първично публично предлагане на акциите на компанията", казва Ерик Лаутиър, експерт по онлай търговията в консултантската фирма "АликсПартнърс" (AlixPartners).

По данни на "Едитид" към 1 юни средната цена на роклите, продавани от "Шейн" в САЩ, най-големият пазар за компанията, се е увеличила с 28 на сто до 28,50 долара. Това все пак е доста под средната цена за същия артикул на "Ейч енд Ем" - 41 долара и на "Зара" - 79 долара.

Във Великобритания роклите на "Шейн" струват 24 лири (31 долара), или с 15 на сто повече от година по-рано, а в Германия, Франция, Испания и Италия повишението е с около 36 на сто.

"Шейн" иска да покаже, че може да устои на пазара и да продължи да се развива и да продава стоките си на по-високи цени, според пазарни експерти.

"Шейн" отказва коментар както по пазарната си оценка, така и за първичното публично предлагане изобщо. 

Източник: БТА

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: "Шейн" вдига цените преди първичното публично предлагане на акциите си

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!