БОЕЦ даде Николай Марков на ДАНС за шпионаж в полза на Русия

Днес.dir.bg

Повод за подадения до контраразузнаването сигнал е пост на бившия полковник, че всеки ден изпраща разузнавателни данни на Москва за износа на оръжие за Украйна

Гражданско движение "БОЕЦ" внесе сигнал в ДАНС срещу бъдещия депутат и лидер на партия "Величие" Николай Марков. Георги Георгиев сезира агенцията за национална сигурност за извършван от бившия служител на НСО шпионаж в полза на Русия. За това съобщи самият Георгиев с пост във Фейсбук.

В сигнала се визира пост на Марков от социалната мрежа, в който твърди, че ежедневно получава разузнавателни данни, които препраща на Русия, като става въпрос за износ на оръжия за Украйна. Поводът за коментара му е паралел с "Възраждане", които, според него, бездействат по въпроса, за разлика от него.

В сигнала се казва:

"(...) На 16.06.2023 г. в публична страница в социалната мрежа "МЕТА" (Фейсбук) с име "Николай Марков" е публикувана публикация със следния текст:

"Според тях, аз не правя нищо! А според мен, те.

Всеки ден получавам по разузнавателни канали десетки клипове за износ на всякакви оръжия за Украйна. Не ги пускам в мрежата по много причини. Изпращам ги по засекретен канал директно в Москва, за сведение и разпореждане. Моята работа си я върша както виждате, нищо не ме спира. Но си мисля друго! Защо структурите на Възраждане мълчат като риби по темата? Те не виждат ли какво се случва в техните общини или нямат видео камери? Защо не показват тези неща от парламентарната трибуна? А по други начини? Някаква съпротива да виждате? Приказки много, но дела никакви! Патриотична нула."

"Същият заявява, че това му е работата и че изпраща тази информация по засекретен канал директно в Москва, явно на руските разузнавателни служби. Същият твърди, че целта му е да предостви тази информация за сведение и разпореждане в Москва. От думите му разбираме, че той получава разпореждания от Москва във връзка с тази разузнавателна дейност, свързана с военната помощ за Украйна. Руската федерация обяви България за вражеска държава и води повече от две години война срещу Украйна. България подкрепя официално Украйна и с решение на българския парламент предоставя военна помощ на Украйна. Информацията за конкретната предоставена военна помощ е класифицирана. Считаме, че в твърденията на Николай Марков се съдържат признания, че той извършва шпионаж в полза на Русия срещу интересите на България, като така застрашава националната сигурност на страната и предоставя класифицирана информация на вражеска държава...", пише в сигнала на БОЕЦ срещу единия от водачите на "Величие".

БОЕЦ обвинява и самата ДАНС, че била покрила всички сигнали на организацията за руски шпионаж, в това число за "Турски поток".

"От (без)действията им по сигнала срещу Марков ще разберете, че "Величие" е под крилото на ГЕРБ и ДПС, и обслужват техните интереси, като в замяна ще получат чадър за извършените престъпления, по подобие на "Воля", "Възраждане" и т.н. А хора като Марков са позор за българската политика", пише още Георги Георгиев.

Марков реагира почти веднага с пост във Фейсбук, като нарече Георги Георгиев от БОЕЦ "доносник".

"Оказа се, че доносничеството е възприето повече от борците за демокрация, отколкото от всички други. Освен това, пословичната им формална логика е като на скарида", коментира в профила си бившият служител на НСО.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: БОЕЦ даде Николай Марков на ДАНС за шпионаж в полза на Русия | Днес.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!