Борисов хвърли кърпата! Прави с ДПС служебния кабинет редовен, но без Главчев

Би Нюз

Борисов се предаде след срамните резултати и ниската избирателна активност и развя бялото знаме. Утре бившият премиер ще предложи служебният кабинет да остане редовен, но без издънката Главчев, съобщи агенция Пик.
Ше се търсят само двама души, които формално да станат външен министър и редовен премиер. За външен министър се готви Даниел Митов, който Радев вече върна веднъж, а за премиер ще е някой, който ще слуша и изпълнява всички заповеди на най-силния човек в държавата – Пеевски. На практика това ще бъде правителство на лидера на ДПС, но с мандата на ГЕРБ. Борисов се страхува от директна коалиция с ДПС, но няма никакво намерение да води война с Пеевски и се предава, като му хвърля ключовете. Калин Стоянов от МВР ще бъде силният човек в кабинета, защото той е на дистанционно управление от Пеевски. За премиери се обсъждат няколко имена от ГЕРБ, но и изявени фигури от обществения живот.
Друга нова фигура ще бъде бившият депутат от ИТН Гроздан Караджов, който ще се върне като строителен министър. ИТН, ДПС и ГЕРБ ще подкрепят кабинета с общо 131 гласа.

Посредник по сделката е бил Орлин Алексиев, който влиза в ролята на предишния тартор на Сглобката Алексей Петров. Дано има по-добра съдба от колегата си в бъдеще.

Комемтар на Стоян Тончев от Либертс.БГ:

Ако ГЕРБ пусне за гласуване служебния кабинет за редовен, като знаем чии капии са в състава му – на Борисов, Пеевски и Радев, и само бъде сменен Главчев за цвят, който е абсолютна издънка и чисто партийна креатура, то това издава панически страх и бягство с 300 от поемането на политическа отговорност.

За какво изобщо харчат държавни пари за избори и прибират многомилионни субсидии, наред с депутатските заплати и привилегии, като не искат да застанат с лицата си отпред, а се крият зад пионки, които да попиват негативите от взетите на друго място решения?!

Не им ли е ясно, че едно такова правителство ще завърши безславно като онова на Орешарски, докато се ослушват как ще приключат президентските избори в САЩ и какъв курс ще поеме ЕС?!
И ще потънат с него безвъзвратно. Защото анонимниците никой няма да ги помни, но не така стоят нещата с тези, които са ги поставили на върха на държавата, за да дирижират през тях, като същевременно ги ползват като параван.

И ще си позволя да издам нещо, което така или иначе предстои, без да конкретизирам времево – отвън им готвят изненада и изобщо не са впечатлени от престорения евроатлантизъм. Напротив!
А и вече се убедиха, че парламентарното представителство е малцинство и неприпознато от над 4 милиона български граждани, които не се и не искат да бъдат идентифицирани с псевдо политическия елит на България. Казано накратко – политическите партии са нелегитимни и нямат влияние над масите, за да контролират процесите.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Борисов хвърли кърпата! Прави с ДПС служебния кабинет редовен, но без Главчев - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!