Борисов подава оставка, ГЕРБ се коалира с ДПС с Пеевски вицепремиер с ресор “Служби” и МВР

Би Нюз

Ако Борисов признае провала си със загубата на 140 000 гласа на изборите и подаде оставка, неговата партия лесно ще се коалира с естествения си партньор ДПС, а Делян Певвски ще поеме нещата я свои ръце.
Това изглежда най-логичното възможно решение.

По темата разсъждава журналистът, който разкри срамните тайни срещи за Сглобката между Борисов и Киро Петков, организирани от Алексей Петров – Трактора по женските манастири.

Първата политическа партия ГЕРБ мълчи втори ден така, все едно е изгубила изборите. Но и това не е далеч от истината.
Борисов няма голям избор. ГЕРБ трябва да се коалира с естествения си дългогодишен партньор ДПС, а в случая е и втора политическа сила. Имат си и трети за стабилно мнозинство – ИТН.
Пеевски го виждам вицепремиер с ресор служби. И мисля, че това му е играта.
Другият вариант пред Борисов е да последва примера на Христо Иванов и Корнелия Нинова, с депозиране на оставка като председател на ГЕРБ, защото не може и не иска да излъчи кабинет, което не вярвам да направи, и да поемем отново към нови избори през есента.
Така или иначе този модел, с тези партии и лидерите им, е изчерпан. И това трябва всички да са го разбрали, най-вече те. Казаха им го ясно и категорично преди два дни близо 4 милиона българи.
Но едно трябва да е ясно – политиката вакуум не търпи.
The New is coming!

Стоян Тончев, Либерта.БГ

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Борисов подава оставка, ГЕРБ се коалира с ДПС с Пеевски вицепремиер с ресор “Служби” и МВР - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!