Съдружникът на Бакалова по стъпките на Васил Михайлов

Стандарт

Юлиан Костов откри 100-годишната Скабрина къща, където са снимани епизоди за „Капитан Петко Войвода“

Юлиан Костов тръгна по стъпките на Васил Михайлов в Банско. Един от най-успешните български актьори и продуценти в Европа и САЩ, се впусна в бърз лов на кино локации в родината. Както се знае, той е съдружник с Мария Бакалова и двамата работят няколко проекта по сюжети от нашенската космогония.

Неслучайно Юлиан хареса 100-годишната Скабрина къща в Стария град на Банско, стопанисвана от Александър Скабрин, наследник в рода на Хаджи Вълчо, брат на отец Паисий. Сградата, която помни стъпките на някои от най-ярките ни кинозвезди, е историческа забележителност, а при реставрацията е възроден предишния й блясък, като оригиналната архитектура е грижливо запазена. Всяка от одаите за гости е свързана с легендарни личности от македонския край. Тук са снимани и впечатляващи кадри от култовия сериал „Капитан Петко войвода“ с Васил Михайлов. В някои от тях се вижда и емблематичната кула на най-голямата църква в Банско „Света Троица“.    

Юлиан Костов сподели в социалните мрежи, че е имал и кулинарно изживяване от класа – шеф готвачът в Скабрина къща, който е с богат дългогодишен опит от световни ресторанти със звезди Мишлен, го е изненадал със смилянски боб с бански старец, октопод, скариди, обвити в пуканки от дехидратирана свинска кожичка, тиквеник с домашно сорбе от мандарина.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Съдружникът на Бакалова по стъпките на Васил Михайлов - Любопитно — Новини Стандарт

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!