Изненада-а-а! Американският борец номер 1 срещу корупцията идва изненадващо в проруските София, Словакия и Австрия веднага след изборите у нас!

Би Нюз

Това височайше посещение на Ричард Нефю точно в тези държави не е никак случайно в този момент. Определено в София неговото идване съвпада по часове с помпането на рейтинга на проруското Възраждане от Бойко Борисов и опитът му да сглоби веднага след изборите прокремълско мнозинство около себе си помощта на по-малки партии и трайните му партньори от ДПС.

Боян Чуков: САЩ използват европейците като съчки, тикайки ги към въвличане във войната с Русия

Американският координатор в борбата с глобалната корупция Ричард Нефю идва в България. Това съобщи пресслужбата на Държавния департамент на САЩ. Посещението ще стане при европейска обиколка, която включва още Австрия и Словакия, пише „Сега“.

Ричард Нефю бе назначен на поста от президента Джо Байдън през юли 2022 г., той координира борбата срещу корупцията във всички аспекти на американската дипломация и чуждестранна помощ.

От 10 до 12 юни в австрийската столица Виена координатор Нефю ще председателства 15-тото заседание на Групата за проверка на прилагането на Конвенцията на ООН срещу корупцията и съвместното заседание на Работната група за възстановяване на активи и Работната група за международно сътрудничество (двете работни групи са част от Конференцията на страните по Конвенцията на ООН срещу корупцията – бел. ред.). Двете заседания ще бъдат първите на технически работни групи в рамките на американското председателство на Конференцията на страните по Конвенцията на ООН срещу корупцията, посочва пресслужбата на Държавния департамент. Ще се срещне и с представители на Службата на ООН по наркотиците и престъпността, а също и с такива на други държави членки и на гражданското общество.

На 14 юни в София координатор Нефю ще направи ключово изказване по време на дискусионен панел в рамките на събитие, организирано от Базелския институт, а речта му ще бъде посветена на инициативата Blue Dot Network („Мрежа от сини точки“) като рамка за подобряване на практиките в областта на обществените поръчки, се казва в съобщението.

Той ще се срещне и с представители на частния сектор, правителствени представители и организации на гражданското общество, за да обсъдят усилията им за ангажиране на частния сектор в укрепването на върховенството на закона.

Очаква се това да подейства като студен душ на Борисов, който предния ден ще е навършил достойните за пенсия 65 години.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Изненада-а-а! Американският борец номер 1 срещу корупцията идва изненадващо в проруските София, Словакия и Австрия веднага след изборите у нас! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!