Чоткин отваря ресторант със 100-те бона от „Хелс китчън“

автор
Ретро

След победата си в кухнята на ада, както буквално се превежда „Хелс китчън“, Лъчезар Чоткин ще сбъдне мечтата си – да си отвори италиански ресторант в Пловдив.

Оказва се, че Градът под тепетата е любим на известния готвач и по време на пандемията е живял там няколко месеца. Там той си има предпочитани местенца за хапване, а незабравими ще останат джоланчета, които съседен до квартирата му ресторант приготвял. „Не беше лъскав и претенциозен, но кухнята му определено беше топ“, казва Лъчезар.

По повод менюто на бъдещия му ресторант кулинарят от дупнишкото село Червен брег сподели: „Разбира се, не може ресторант в България да разчита на 100 процента меню от Апенините. Ще има щипка нашенско“.

Освен наградата от 100 хил. лв. Чоткин си тръгна и с булка от предаването. Малко преди финала на „Хелс китчън“ той предложи брак на една от участничките – Камелия. Двамата се залюбиха по време на шоуто и планират съвсем скоро да се венчаят на плажа във Варна. Първо обаче Лъчо трябва да довърши работните си ангажименти в Лондон. Нужна му е по-малко от година там, за да получи постоянно разрешение за престоя и работа на Острова. Той държи на това, макар плановете му да са свързани със завръщане в България след много години кулинарна практика в Милано и английската столица.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Чоткин отваря ресторант със 100-те бона от „Хелс китчън“   - Retro.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!