Легендата Георги Мамалев: Политиците оставиха народа да мизерства

Хората са бедни, гладни и разочаровани, не може да продължава така

автор
Ретро

„Който и да ни управлява, дори и от чужбина да дойде – все тая. Положението е много тежко и за първи път аз съм наистина много загрижен, защото няма накъде. Не може да се продължава с такава безотговорност“.
Това заяви пред „Ретро“ големият актьор Георги Мамалев.

„Не може хората да влизат в политиката с една-единствена цел – грабеж, и да оставят народа си беден, гладен и постоянно разочарован“, ядосано споделя Мамалев.

„Разбира се, че ще гласувам! Всеки един от нас трябва да излезе и да даде своя глас на 9 юни. За съжаление, хората все повече показват апатия, тъй като са отчаяни от случващото се в България, но е факт, че само ние, ако се надигнем, може да променим случващото се“, категоричен е талантът.

Актьорът разкри, че политиците се подиграват най-много с възрастните, а доказателство за това бе добавката за най-бедните пенсионери от 100 лева за Великден.

„Трябва да се вдигнат пенсиите на всички български граждани. За да успеят хората да се почувстват независими и самостоятелни и да могат да си позволят елементарни неща и удоволствия в живота“, споделя знаменитият актьор.

„Омръзнало ми е от празни обещания. Това, което искам, е най-накрая да има развитие в ходовете на управляващите, тъй като е срамно да оставят народа си да мизерства“, заяви Мамалев.

По негови думи преди години дори той е имал шанс да влезе в политиката, но не се е съгласил.

„В началото на демокрацията, когато всичко беше много възторжено, имах 2-3 такива предложения, но слава Богу, трезво отказвах. И досега съм привърженик на демокрацията и съм евроатлантик“, разкри актьорът.

Мамалев разкри, че не се притеснява толкова за себе си, колкото за младите, тъй като тяхното бъдеще ще бъде под въпрос в страната ни. Много българи са се върнали от чужбина, за да подкрепят България, но уви, повечето остават разочаровани от случващото се.

Актьорът коментира и славния път за своята кариера, както и колко време му остава да играе в театъра.
„Живот и здраве, ако мога още 2-3 години да поиграя, и след това вече... Не се натискам, нека да играят младите. Много малко са ролите в световната драматургия за възрастните актьори. Не се имам за легенда. Не съм направил нещо кой знае какво, просто си свърших работата. От дете мечтаех да стана артист и го изпълних. Общувах с големи актьори, което е много важно. Към шоубизнеса ме привлече Тодор Колев. Познавахме се от „Двойникът“ и някак се сближихме, въпреки че той не беше много контактен. Прояви интерес към мен и ме покани в „Иръпшъните“. След години се появи и „Клуб НЛО“, заключи Георги Мамалев.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Легендата Георги Мамалев: Политиците оставиха народа да мизерства     - Retro.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!