Калин Стоянов отговори на критиките за полицейските БМВ-та

"Имаме огромно желание да купим линейки, кувьози и други необходими средства за многото министерства у нас, но това няма как да стане с парите от Фонда за безопасност на движението", обясни вътрешният министър

Днес.dir.bg

"Новите мощни автомобили на "Пътна полиция" са общо 462 броя и са купени изцяло със средства от Фонда за безопасност на движението, където се събират средствата от глоби, наложени от МВР" - това обясни пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов по време на церемония по предоставяне на други нови коли, но за "Гранична полиция".

С това вътрешният министър отговаря на критиките относно обновяването на автопарка в МВР.

Калин Стоянов добави, че тези пари могат да се използват единствено целесъобразно - т.е. по линия на пътната безопасност за купуване на технически средства, камери и автомобили, които да служат за контрол на пътното движение.

"Имаме огромно желание да купим линейки, кувьози и други необходими средства за многото министерства в България, но това няма как да стане със средства от този фонд. Така че нека да спрем с всички спекулации по темата", призова Стоянов.

Купените от МВР луксозни автомобили предизвикаха шеги и възмущение в социалните мрежи. Част от недоволството бе свързано с това, че се харчат средства за полицейски коли, докато за линейки и кувьози се събират капачки.

По темата бе разпространен и специален колаж на един от новите автомобили, поставен на мястото на катастрофата от преди дни в София, при която БМВ "кацна" върху трамвайните релси на бул. "България". 

Facebook/Катастрофи в София

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Калин Стоянов отговори на критиките за полицейските БМВ-та | Днес.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!