Макрон: Все още не е времето за мирни преговори между Украйна и Русия

 Автор: "Труд"

Все още не е времето за мирни преговори между Украйна и Русия. Мирът не може да бъде капитулация на Украйна. Това каза в интервю за BFMTV френският президент Еманюел Макрон.

 „Украйна се съпротивлява, държи се и когато реши, ще има преговори." Обвинявайки Русия в „погазване на международното право“ във войната й срещу Украйна, Еманюел Макрон повтори подкрепата си за Зеленски.

Макрон, който говори по-рано през деня за честването на Деня Д  каза, че „французите бяха там“ за този исторически ден, в който участваха много западни лидери.

„Французите ценят този момент от нашата история, това несъмнено са последните големи тържества, на които ще можем да имаме ветерани, които трябва да празнуваме и ценим“, подчерта Макрон.

Еманюел Макрон потвърди ареста на французин в Русия: „Това е един наш сънародник, който работи за швейцарска неправителствена организация и който прави дипломация, дискусионна работа. В никакъв случай не е бил някой, който работи за Франция“, увери Еманюел Макрон. „Той ще получи цялата необходима консулска защита в такъв случай.“

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Макрон: Все още не е времето за мирни преговори между Украйна и Русия | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!