Основателката на “Мис България” към Елизабет Кравец: Ние не раздаваме корони за да си хванете богато гадже и не си играем на конкурс за принцеси!

Би Нюз

На 3 юни организаторите на конкурса Мис България обявиха, че отнемат короната на победителката за 2023 година Елизабет Кравец.

Миската написа дълъг пост в Инстаграм, който гласи следното:

„Приятели, искам да ви благодаря за милите думи и подкрепата, която ми оказвате в последните 24 часа. Всеки разговор, СМС или съобщение беше изключително ценен за мен.

С организатора на конкурса “Мис България” не съм говорила от месеци и за мен беше изненада този ход от негова страна, в който публично и без никакво предизвестие реши да публикува поредица от внушения. Винаги съм вярвала, че това е конкурс за красота, а не за обслужване на нечии бизнес интереси. Задълженията ми по договора до момента са изпълнявани от моя страна и ако някой има друга гледна точка или претенции, винаги може да ги отправи към съда, каквато възможност е предвидена в точката за прекратяване на договора.


Всички други опции са свързани с взаимно съгласие, каквото аз не съм давала. Предполагам, че зад това действие може да стоят финансови проблеми, наранено его или скрити договорки с партньори на събитието, но те не могат да бъдат прехвърляни на мен. Не е случайно, че в писмото не са посочени никакви аргументи или конкретни факти за този гняв.

Като доказал се спортист, аз съм възпитана на отговорност и дисциплина. Точно такова отношение имах към тази титла и персонално към ангажиментите с организатора на събитието. За съжаление, това не беше двустранен процес и насреща не получавах нищо освен поставяне на нови условия, на които в даден момент спрях да обръщам внимание.

Истината е, че всички мои постижения – 8-кратен шампион на България, 7-ма в света и втора в Европа по спортни танци, носителка на титлите “Мис Варна” и “Мис България” 2023 са благодарение на труда, постоянството и подкрепата на хората, които са до мен. Това дали ще мога да използвам една или друга титла няма да ме определи като човек. Няма да ме направи по-слаба или по-силна, няма да ме направи по-добра или по-лоша.

Съветът ми към следващите участнички в „Мис България“ е да внимават с подводните камъни, които г-н Санчез полага в отношенията си с момичетата!

Аз съм Елизабет Кравец и съм “Мис България” 2023. До нови срещи!“ – написа варненката в социалната мрежа.8

Ето какво написа основателката на конкурса “Мис България” Ирина Папазова по повод изказването на миската:

Във връзка с това интервю , искам да кажа и аз на следващите участнички, че наистина трябва да внимават с подводните камъни, най-вече с най-големия -тънките сметки!
Която си мисли, че ще дойде на Мис България да вземе короната само за да си оправи живота, сериозно ще се препъне! Както вече стана ясно! Ние не раздаваме корони за да си хванете богато гадже и не си играем на конкурс за принцеси!
Конкурсът Мис България е с 105 годишна история, малко неща в България могат да се похвалят с такава история, а от 35 години при нас. За този конкурс са дадени много време, сили, средства , пот и кръв, и повярвайте ми след това няма как да дадем на някое момиче короната и тя да си прави каквото си иска, никакъв шанс! За това ,да внимавайте, когато се явявате! Неслучайно първото нещо , което ви питат е дали короната е тежка! Неслучайно обясняваме, че не е достатъчно само красота да си Мис България. Красиви момичета колкото искаш! Мис България е една голяма отговорност ! Отговорност към организатори, отговорност към спонсори, отговорност към клиенти, отговорност към медии, отговорност към социални каузи, отговорност към много момичета, на които ставаш идол. В някои държави Миските нямат право дори да се женят и забременяват две години след конкурса.
Така че скъпи момичета внимавайте с подводните камъни!
Използвайки този пост искам да конкретизирам и, че нямам нужда от договор да дам титлата Мис България, както и да я отнема. Тази така наречена титла, корона … е всъщност търговска марка и мога съвсем свободно да решавам, кой и кога може да я ползва и кой не. Госпожица Кравец можеше да я ползва до 03.06, от тук нататък ще се ползва от Илияна Борисова, която и ще изпълни, неизпълнените от Елизабет ангажименти, като Мис България.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Основателката на “Мис България” към Елизабет Кравец: Ние не раздаваме корони за да си хванете богато гадже и не си играем на конкурс за принцеси! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!