Руснаците унищожиха снаряди за ракетната система HIMARS край Угледар

Турция заряза тромавия ЕС и иска да се присъедини към БРИКС!

Българската прокуратура разследва Русия за военни престъпления в Украйна

Екипажи на зенитно-ракетните комплекси (ЗРК) "Бук-М1" поразиха снаряди от реактивната система за залпов огън (РСЗО) HIMARS на украинските въоръжени сили в Южнодонецко направление. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

„Екипажите на ЗРК „Бук-М1“ на подразделенията за противовъздушна отбрана на групировката войски „Изток“ от Забайкалския край унищожиха няколко снаряда за РСЗО HIMARS по време на бойно дежурство в Угледарския участък на Южнодонецкото направление на специалната военна операция унищожиха“, се казва в съобщението.

От министерството уточниха, че комплексът сканира небето на разстояние 100 км. Една от приоритетните и трудни цели за противовъздушната отбрана са снарядите за реактивни системи за залпов изстрел HIMARS  американското производство. Те летят бързо и много високо и също така имат ултраниска радарна видимост, което прави такава цел най-трудната за откриване и поразяване. Според зенитчици, които успешно са поразили стотици цели, интензивността на използването на такива оръжия от противника в този участък на фронта остава висока.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Руснаците унищожиха снаряди за ракетната система HIMARS край Угледар | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!