Подробности за новите патрулки на КАТ: BMW-та с почти 400 коня и Golf-ове "осмици"

Снимки: МВР

Галин Ганев
Автор във Fakti.bg

По-рано министърът на вътрешните работи – Калин Стоянов връчи ключовете на 86 чисто нови автомобила за нуждите на полицаите по пътищата в страната. Тези автомобили са част от обществена поръчка за 462 моторни превозни средства, 35 от които са високоскоростни, 200 леки автомобила и 227 високопроходими.

Подробности за новите патрулки на КАТ: BMW-та с почти 400 коня и Golf-ове  'осмици' (ОБНОВЕНА) - 2

На кадрите, които са споделени от пресцентъра на МВР се вижда, че високоскоростните автомобили които са връчени на полицаите са от модела BMW M340i xDrive, което означава, че под капака им работи 3.0-литров бензинов двигател с мощност от 374 конски сили, които се предават към четирите колела. Трансмисията е осемстепенна автоматична, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4.6 секунди. Колите са допълнително модифицирани като са прибавени светлини и сирени, както и синьо-жълти стикери с надписи „Полиция“. Освен това, поетапно ще се въвеждат и ПОС терминали в патрулните автомобили, което ще позволява плащането на глобите на място.

Подробности за новите патрулки на КАТ: BMW-та с почти 400 коня и Golf-ове  'осмици' (ОБНОВЕНА) - 3

Освен BMW-тата, родната полиция се сдоби и с други нови коли – Golf Mk8 в по-практичната комби версия. За момента не става ясно с какъв двигател са тези коли и дали разчитат на задвижване на четирите колела или само на предната ос. Министър Стоянов коментира, че в резултат на предприетите и прилагани комплексни мерки - засилен контрол по пътищата, отнемане на автомобили от пияни и дрогирани шофьори, повишаване на събираемостта, вече отчитаме положителни резултати. Той илюстрира тенденцията в цифри – от началото на годината до момента данните сочат 47 по-малко жертви в сравнение за същия период на миналата година, както и 40-процентно повишаване на събираемостта на наложените глоби.

Подробности за новите патрулки на КАТ: BMW-та с почти 400 коня и Golf-ове  'осмици' (ОБНОВЕНА) - 4

От официалния представител на Volkswagen за България разкриха, че полицейските Golf-ове са оборудвани с 2.0-литров бензинов двигател с мощност от 190 конски сили. По време на церемонията днес са доставени първите 51 автомобила, а през следващите месеци ще бъдат доставени и останалите 149 коли. Новите патрулни автомобили представят и изцяло новия начин за обозначаване на полицейските автомобили, който ще се използва и в бъдеще.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Подробности за новите патрулки на КАТ: BMW-та с почти 400 коня и Golf-ове осмици (ОБНОВЕНА) ᐉ Новини от Fakti.bg - Авто | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!