Салвини продължи гаврите с Макрон! Пусна му колаж като войник с каска

Би Нюз

Гаврите на Салвини с Макрон Бонапарт не спряха цял ден. Поводът е войнствените пози на френския президент, който иска да нахлува с войски в Украйна.
Италианският вицепремиер Матео Салвини отправи днес нападки срещу френския президент Еманюел Макрон, като разпространи фотоколаж на френския лидер във военна униформа и въоръжен с автомат, обвинявайки го, че иска да вкара Европа във война с Русия, предаде Франс прес.

„Военна ескалация и италиански войници на фронтовата линия по заповед на опасни „позьори с бомби“? Не, благодаря“, написа в профила си в социалната мрежа „Екс“ лидерът на италианската крайна десница, чиято партия „Лига“ е част от правителствената коалиция, ръководена от премиера Джорджа Мелони.

До фотоколажа, на който френският държавен глава е изобразен като боец с каска, облечен в униформа със знамето на Европейския съюз и бронежилетка, е публикуван портрет на Салвини на предизборен митинг, с вдигната ръка, в която държи броеница.

„Да, на ангажимента на Италия към мира, към отхвърлянето на войната, вписано в Конституцията, вдъхновено от колективната морална съвест и нашата християнска традиция“, добави Салвини, приканвайки избирателите да изберат „Лига“ за „повече Италия и по-малко Европа“.

Салвини често атакува Макрон, когото обвинява, че е „военнолюбец“, тъй като обмисля изпращането на западни войски в Украйна за борба с Русия. Вчера той го нарече „луд“, а в началото на май го посъветва да „потърси лечение“.

Систематично противопоставящ се на прокиевската политика на Джорджа Мелони, Салвини е дългогодишен почитател на руския президент Владимир Путин и неговата партия „Лига“ подписа през 2017 г. споразумение с партията на Кремъл „Единна Русия“.

Макар да осъди нахлуването на Русия в Украйна, Салвини е правил и противоречиви изказвания относно преизбирането на Путин („Когато един народ гласува, той винаги е прав“) или смъртта в затвора на опозиционера Алексей Навални, основния критик на руския лидер, като каза, че руските „лекари и съдии“ трябва да хвърлят светлина върху обстоятелствата около неговата кончина.

Италия продължава да се противопоставя на изпращането на западни войски в Украйна и на използването на италиански оръжия срещу цели на територията на Русия, посочва АФП.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Салвини продължи гаврите с Макрон! Пусна му колаж като войник с каска - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!