Корнелия при избиратели с обувки за 2 бона – колкото 4 пенсии! (Снимки)

Чепиците са на прочута френска модна къща, с подобни е коронясана Елизабет II

автор
Ретро

Лидерката на „социалната“ партия БСП Корнелия Нинова разходи новите си суперскъпарски обувки на френската марка „Роже Вивие“ на партийно събиране със симпатизанти в столичния квартал „Овча купел“.

Цената на луксозните и изключително редки чепици от модната къща на покойния дизайнер Роже Анри Вивие е близо 900 евро и надхвърля 1800 лв. Тоест, равнява се на почти 4 минимални пенсии!

„Това е цинизъм! Нинова непрекъснато се обявява за силно загрижена за бедните и онеправданите, за пенсионерите с мизерни пенсии, а точно преди изборите тръгнала да парадира с обувки за почти 2 бона! После да не се чуди защо БСП ще е пета, а може и шеста на предстоящия вот“, коментират в социалните мрежи граждани.
Самият Роже Анри Вивие е един от най-възхваляваните модни дизайнери на елегантни обувки в света. Той е най-известен с това, че създава модерния ток тип „стилето“ и с поставянето на хромирани катарами върху обувките, които се превърнаха в задължителен моден елемент за много знаменитости и звезди през 50-те и 60-те години. В Париж Вивие е наричан „кралят на обувките“.

Ава Гарднър, Глория Гинес и „Бийтълс“ са само част от звездните клиенти на Вивие. Самият той проектира обувки за коронацията на кралица Елизабет II през 1953 г.
Шефката на социалистите от години е известна в политическите среди с вкуса си към скъпи дрехи, бижута и чанти, но до този момент не се бе вясвала с обувки като на покойната кралица. Конкуренция ѝ правеше единствено бившата ѝ колежка Мая Манолова, но Нинова определено вече може да се похвали с по-скъп и дизайнерски гардероб.

Обувките от Вивие вероятно са закупени от чужбина или са поръчани от уеб сайтове, предлагащи скъпарски стоки с доставка до България, каквито са Май Тереза или Фарфеч.

Нинова, която се изживява като защитничка на мизерстващите възрастни хора и работещите бедни и постоянно скандира „Да помогнем на пенсионерите“, явно хич не пести пари и се хвърля на лукса.

Това далеч не е първият път, в който шфката на БСП се глези със скъпарки аксесоари. В началото на годината лидерката на „червените“ се подвизава из парламента с пореден чифт маркови диоптрични очила. Моделът във вечната класика – червено и черно, е дело на една от най-престижните френски бижутерийни къщи в целия свят, а именно „Картие“. Цената му варира между 1200 и 1600 лева в различните елитни оптики, показва справка на „Ретро“.

И въпреки всичко, ако направим съпоставка с миналото, в последно време лидерката на БСП е особено внимателна по отношение на външния си вид и избягва да демонстрира излишно лукс, носейки прекалено крещящи облекла и аксесоари. Тя залага на такива, чиито цени и марки не могат да бъдат разконспирирани с просто око, а само от вещи модни спецове. Причината била, че не желаела да дразни електората на ръководената от нея партия, който в голямата си част преживява на ръба на мизерията с оскъдни пенсии. Въпреки старанието да поддържа скромен имидж явно Корнелия Нинова изобщо не е преустановила разточителния шопинг и продължава да гали женското си его с луксозни придобивки.

Нинова със скъпарските чепици сред електората

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Корнелия при избиратели с обувки за 2 бона – колкото 4 пенсии! (Снимки) - Retro.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!