Който и да спечели изборите новата Сглобка е ясна – ГЕРБ и ПП/ДБ на тротинетката, а отзад ДПС за баланс

Николай Бареков

Който и да спечели изборите у нас – няма никакво значение за това кой ще управлява. При всички положения следващият кабинет ще бъде кабинет на войната и в него ще участват и двете псевдолиберални партии – ГЕРБ и ПП с третото либерално колело отзад (по-скоро отстрани) ДПС.
Вчерашното посещение на Урсула трябва да е отворило очите на всички. Подлизурското и срамно повдедение на Борисов, който обвини копейките за освиркванията срещу нея. (За никого не е тайна, че именно Борисов поддържа Възраждане медийно и финансово и лично той държи на къса каишка с морков и тояга Костя Копейкин, а целта е прозрачна – да плаши с един лаещ пудел Запада и Посолството и да получава тяхната подкрепа като “преграда” пред популизма и прокремълските сили. Да, именно Борисов е големият спонсор на Възраждане, а приятелката му Урсула е тази, която им вдига рейтинга като ги споменава поименно. Елементарни трикове за балъци). Още по-срамни вчера бяха ПП и ДБ, които “тяхната” Урсула подмина като малка селска гара и не ги удостои с грам внимание, а те се направиха на гузни идиоти, все едно не е дошла на крака на “Тиквата” в България, както те го наричат в брюкселската газета “Политико”.

Злобният коментар на кандидата за депутат Божидар Божанов от ПП/ДБ е абсолютно показателен за цялото жълтопаветно безсилие:
“Урсула фон дер Лайен направи добра кампания на Възраждане и другите евроскептици. Европейският съюз е въпрос на ценности, а не на напън за един-два гласа повече в европарламента.”
Осъзнават всичко, но само тихо полайват и чакат поканата за софрата, готови са пак да си бъркат по дупките в скута на Пеевски и Борисов.

Играта този път на Борисов е да изтика Копейкин втори преди ПП и ДБ и преди приятеля му Пеевски, за да направи по-лесно Сглобката с хората на Прокопиев и да усмири поне малко прекомерните амбиции на Пеевски.
Борисов знае какви са задачите и кой ще сглоби новата Сглобка. Посолството. Борисов иска този път да има малко по-голям излаз до обществените пари, защото те за него и за структурата му са като “слънцето, храната и водата” за всяко живо същество.
Очакван резултат:

  1. ГЕРБ 2-4 Възраждане, ДПС, ПП/ДБ

Вариант А за кабинет е неосъществим, но също много опасен за България. Коалиция ГЕРБ – ДПС и някой трети извън ПП/ДБ ще вкара екстремно България във войната в Украйна с жива сила и ще ни превърне в плацдарм срещу руснаците, защото Борисов и приятелите му от ДПС ще бързат да се подмажат на САЩ, за да не им спретнат майдан за нула време с прокопиевите НПО-та и либералните медии. Шансът за такъв вариант е 5%, защото Борисов умира от шубе и се ужасява от протести и от това да избира между Пеевски и Прокопиев. За него те са Сцила и Харибда, които най-много трябва да му режата по една опашка всеки път, когато минава с гуменото си корито покрай техните туловища.
Вариант Б е готов на 90%. Нова Сглобка на Борисов с ПП и ДБ, скрепена със споразумение, а ДПС пак ще е в ролята на помощните колелета на градската тротинетка. Целта на този кабинет е да довърши превръщането на България в плацдарм и фронтова държава заедно с Румъния и Молдова срещу Русия.
Ако ПП и ДБ са чак четвърти, в което малко се съмнявям, ще снижат амбициите си да е с техен мандат и да излъчат първи техен премиер на ротация. Истината е, че няма за кого да се гласува, а всички налични партии са абсолютно неспособни да се справят със защитата на националните ни интереси.
Затова и 2/3 от българския народ няма да отиде да гласува. Легитимността на следващия парламент и властта, която излъчи той, ще е нулева и трудно ще изпълни задачите, поставени от господарите си.
Готов ли е българският народ да приеме съдбата си на пушечно месо и да се примири с лудостта на западните либерали и слугинажа на българските им заложници от първия ред в парламента.
Скоро дори и 30% гласуващ електорат ще проумее лъжите на политиците. При Борисов в ГЕРБ са останали само чиновниците и бизнесите по интереси – тях го интересува само участието във властта. Още по-страшни са тунеядците и калинките в ПП и ДБ, които цял живот са на държавната софра или на хранилката на Сорос, Вземете им ресурсите на властта и ГЕРБ и ПП/ДБ ще се разпаднат като кули от карти. Бизнесструктури без грам добавена стойност и интелектуален потенциал.

Остават още едни 5% за бъдещата власт. Тя я Борисов и Пеевски да продължат да управляват през Главчев, но Посолството трудно ще преглътне този вариант и ще им извади голямата гьостерица, а слугата им Борисов още има много за губене, затова ще слуша и няма да прави глупости.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Който и да спечели изборите новата Сглобка е ясна - ГЕРБ и ПП/ДБ на тротинетката, а отзад ДПС за баланс - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!