ТАСС: Активисти на "Възраждане" освиркаха Фон дер Лайен в Пловдив. Официалните медии мълчат за протестната акция

Представители на партия „Възраждане“ направиха протестна акция пред Античния театър в Пловдив, където се проведе предизборният митинг на ПП „Граждани за европейско развитие на България“ и Съюз на демократичните сили (ГЕРБ – СДС) с участието на водещия кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) на европейските избори, председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и лидерът на ЕНП Манфред Вебер. Както казаха очевидци на събитието, активистите блокираха входовете на Античния театър и посрещнаха кортежа от гости от Брюксел с оглушителни освирквания и викове. Официалните медии не съобщават за протестната акция, съобщава ТАСС.

В самия Античен театър, където се събраха около 7000 души за предизборното събитие, Урсула фон дер Лайен и лидерите на ГЕРБ - СДС бяха посрещнати с приветствени аплодисменти и плакати на ЕНП - "Не сам съюз. Наш дом", "Урсула 2024” и др. 

„Колегите (от „Възраждане“) протестират, но не знам защо. Искат хаосът от последните три години да продължи. Докато освиркват, милиардите ни не вървят, защото усвояваме едва един-четири процента от средствата, които според Плана за възстановяване и устойчивост се отпускат на страната чрез европейските фондове“, каза лидерът на ГЕРБ, бившият Бойко Борисов в словото си. Той отбеляза, че няма нищо против яростната опозиция, но тя трябва да предложи алтернатива. „Ако не искате хаос, гласувайте за Урсула“, призова политикът, цитира думите му ТАСС.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ТАСС: Активисти на "Възраждане" освиркаха Фон дер Лайен в Пловдив. Официалните медии мълчат за протестната акция | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!