Американското разузнаване разкри прост начин за защита на смартфона ви от хакери

kaldata.com

Агенцията за национална сигурност на САЩ (NSA) издаде насоки за безопасно използване на мобилни устройства...

Агенцията за национална сигурност на САЩ (NSA) препоръчва на потребителите на iPhone и Android смартфони редовно да рестартират устройствата си, за да се предпазят от атаки от типа „нулев клик“.

Този прост съвет може да помогне за защита срещу хакери, които могат да получат достъп до данните в смартфона без никакво действие от страна на потребителя.

Много потребители на смартфони рестартират устройствата си само когато е необходима актуализация на системата за сигурност или на операционната система. NSA обаче предупреждава, че това може да е грешка. В документ, в който се посочват най-добрите практики за използване на мобилни устройства, агенцията препоръчва смартфонът да се рестартира веднъж седмично.

Освен това простото рестартиране може да помогне за намаляване на риска от инсталиране на допълнителен зловреден и шпионски софтуер, който може да проникне чрез фишинг атаки. Въпреки, че този метод не винаги гарантира пълна защита, той все пак може да бъде полезен.

„Заплахите за мобилните устройства стават все по-разпространени и сложни.“

предупреждава NSA

Някои функции на смартфоните, макар и да осигуряват удобство, намаляват сигурността. Ето защо проактивните мерки за защита на данните и устройството ви винаги са по-добри от бездействието.

В допълнение към редовното рестартиране, агенцията съветва да се деактивира Bluetooth, когато не се използва, да се актуализират своевременно операционната система и приложенията и да се деактивират услугите за геолокация, когато не са необходими. Препоръчва се също така да се избягват обществените Wi-Fi мрежи и станции за зареждане, въпреки че по принцип те би трябвало да са безопасни.

В крайна сметка рестартирането на смартфона веднъж седмично е просто действие, което може да отнеме само минута, но значително ще подобри сигурността на устройството и данните ви.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Американското разузнаване разкри прост начин за защита на смартфона ви от хакери - kaldata.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!