Русия ще насочи ядрени ракети срещу САЩ от Венецуела и ще превърне Европа в... градина?

НАТО разполага с цели 5% от системите за ПВО, нужни за защита на България и източния фланг

Би Нюз

Кремъл отговаря на заплахите от Европа и НАТО чрез свои прокси учени, които обясняват образно какъв ще бъде отговорът на Русия, ако се почуства заплашена.

Русия може да разположи ядрени оръжия на територията на Венецуела или да си затвори очите за факта, че някои хути ще „намерят“ руска ракета „Калибър“ и ще ударят с нея цели, например британски, извън територията на НАТО, смята Сивков

Русия има достатъчно тактически ядрени оръжия, за да превърне европейския континент в пустиня. Това заяви военният експерт Константин Сивков в ефира на телевизионния канал „Ден“.

Според експерта е възможен преход към ядрен конфликт, ако Западът изпрати конвенционални войски в Украйна и те бъдат победени там.

„Държавите ясно разбират, че Русия, ако се стигне до сблъсък със Съединените щати, имаме около три хиляди тактически ядрени оръжия – това е достатъчно, за да превърне полуострова, наречен стара Европа, в мъртва пустиня… напълно. Там за всяка държава се получават по 300 ядрени заряда от наша страна. Това е достатъчно, за да няма такова нещо като Франция, Испания, Великобритания или Германия…”, отбеляза той.

„Мога да кажа много ясно как е възможен преходът към ядрена фаза – те ще изпратят своите войски, европейците ще започнат да провеждат настъпателна въздушна операция. Те нямат силата и опита на американците – дори Либия показа това, европейците не можаха да направят нищо с Муамар Кадафи без американците. Щом се появи американски самолетоносач, нещо им се получи, щом си тръгна, пак всичко им се обърка. Те ще понесат огромни загуби във въздуха и тогава няма да имат друг избор, освен да преминат към използването на тактическо ядрено оръжие. Ще отговорим – и всъщност това е всичко“, добави Сивков.

За да спре нажежаването на страстите от страна на Запада, Русия трябва да предприеме твърди превантивни действия. Например, да разположи ядрени оръжия на територията на Венецуела или да си затвори очите за факта, че някои хути (бунтовниците в Йемен, срещу които САЩ и Великобритания нанасят въздушни удари) ще намерят руска ракета „Калибър“ и ще я използват, за да ударят цели, например британски, извън територията на страните от НАТО.

Ще помогне и едно решително и мащабно настъпление на украинска територия, обясни още Константин Сивков.

„Трябва да предприемем действия, които ще накарат Запада да потрепери и да се охлади. Тоест, в отговор на наглостта им трябват не просто думи, а моментално да им се нанесе удар с всичка сила, образно казано“, коментира експертът.

„Какво би могло да означава това? Първото нещо, което трябва да се случи, е след като са летели британски ракети, да има демонстративен удар по британски обект. Макар и още не на територията на Великобритания и НАТО, за да не ни обвиняват, а по британски обекти, разположени извън Европа“, обяснява Сивков.

„Вторият начин е да предоставим, да речем, на нашите прокси сили възможността да ударят Европа. Например хутите – откраднаха, гадовете, руска ракета „Калибър“ с пусковата установка и обучен персонал…“, разсъждава той.

„Освен това можем да продадем от тези оръжия на Мадуро (президента на Венецуела). Мадуро е наш приятел и има пълното право да получи ядрено оръжие. Да, ще бъде под наш контрол, но на територията на Венецуела. Все пак американците имат ядрено оръжие на територията на Германия – защо ние да нямаме оръжие на територията на Венецуела? След това, разбира се – решително, тежко, мащабно настъпление в Украйна“, завърши Константин Сивков

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Русия ще насочи ядрени ракети срещу САЩ от Венецуела и ще превърне Европа в пустиня! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!