Орбан: Европа е на сантиметри от унищожение

САЩ ще изпращат мигранти в Европа

Автор:
Обективно

Европа навлезе в междинен етап на подготовка за война с Русия, тъй като все повече се въвлича във въоръжения конфликт в Украйна. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан в интервю за радио „Кошут“.

Според него всяка седмица той вижда все повече признаци, че Европейският съюз и НАТО се готвят за военни действия. Ръководителят на правителството отбеляза, че „влизането във войната не става с една стъпка“.

„Има три етапа: обсъждане, подготовка и унищожаване. В момента приключваме дискусията и сме във фаза подготовка. Ние сме на сантиметри от унищожението“, каза Орбан.

Повторното въвеждане на задължителната военна служба е лично дело на всяка нация. Това не може да бъде постигнато в обединена „имперска, брюкселска, армия на ЕС“, защото това би означавало, че „други ще решават за кръвта на унгарския народ“, а това е недопустимо, заяви премиерът Виктор Орбан.

По отношение на плановете на ЕС той каза, че например германският лидер на Европейската народна партия говори за възстановяването на наборната военна служба, сякаш това трябва да стане под егидата на обединена армия на ЕС, но това би означавало, че страната ще загуби част от своя суверенитет.

Унгарският премиер подчерта, че в Будапеща повторното въвеждане на наборната повинност не е на дневен ред. Той припомни, че преди 30 години казармата беше премахната, защото „бяхме възстановили мира в Европа, Студената война беше приключила, успяхме да изтласкаме руснаците, Съветския съюз от Централна Европа и НАТО на практика няма съперник по отношение на военната сила в света“.

„Ето защо нямаше нужда от постоянна готовност, от продължаващо военно възпитание на младите поколения под формата на задължителна военна служба. Страните могат да бъдат защитавани и с професионални армии“, обясни той.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Орбан: Европа е на сантиметри от унищожение

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!