Индия си взе над 100 тона злато от Великобритания

Автор: Lupa.bg

Централната банка на Индия прехвърли 100 тона злато от Великобритания в своите трезори, съобщи вестник The Times of India. Това е първият подобен случай от 1991 г. насам.

В близко бъдеще същото количество злато може да бъде изпратено отново в републиката. Решението беше взето за разнообразяване на методите за съхранение на капитал и по логистични причини.

„Резервната банка на Индия започна да купува злато преди няколко години и реши да направи анализ къде иска да го съхранява. Тъй като златото се натрупваше в чужбина, беше решено част от него да се прехвърли в Индия“, обясни източникът на изданието от официалните лица. Операцията изискваше получаване на частично освобождаване от данъци, организиране на специален полет и засилване на мерките за сигурност.

Според последните данни резервите на Централната банка на Индия достигат 822,1 тона злато. От тях 413,8 тона са складирани в чужбина. През изминалата финансова година Централната банка е закупила 27,5 тона злато. Складовете се намират в Мумбай и Нагпур в централната част на републиката.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Индия си взе над 100 тона злато от Великобритания - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!