Путин е абсолютно сериозен, че ще отвърне на удара, ако Западът стреля срещу Русия от Украйна!

Тихомир Чергов, фейсбук

Путин е изключително контролиран в изказванията си. Единствените му вербални „изпускания на нерви и емоции“ бяха през първите му години като президент, когато беше млад и още зелен – имаше случай, когато американски журналист го попита за бомбардировките на Грозни, а Путин му каза, че ще го заведе лично на имам в Москва, който да го обреже. Путин след 2012 година е много внимателен и контролиран в речта си, така че никога да не казва нещо, зад което после да не може да застане, и никога да не издава емоции. Дори продължава да се обръща към Запада, макар и иронично, като „нашите партньори“.

Когато трябва да се каже нещо, което е чисто риторическо упражнение без Русия да има намерения категорично и безкомпромисно да застане зад конкретното изявление, тогава думата се дава на някой като Песков, Захариева и т.н. Те могат да си позволят като дипломатически и пиар лица да говорят празни думи и да правят риторически маневри, но главата на държавата никога. Каквото каже президентът, винаги трябва да стои зад думите си.

Например, в месеците преди началото на войната, Русия не искаше да издава намеренията си и се надяваше на мирно решение, затова официалната позиция беше, че „Русия няма никакво намерение да нахлува в Украйна“. Само, че Путин лично никога не беше изричал тези думи – Захариева, Лавров, Песков, но никога Путин. Той не може да си позволи да каже нещо, което после да не се случи или да не може да го защити – защото така олеква и изглежда слаб.

За пръв път Путин лично се закани, че обстрела на военни обекти дълбоко в РФ с натовско оръжие е прекрачване на чеервени линиии и ще има сериозен отговор, и си позволи индиректно да заплаши европейските държави, като им напомни, че са „малки и гъстонаселени“.

Ако Захариева и Песков се заканваха, нямаше да го взимам насериозно, защото на тях работата им е да блъфират, когато е нужно. Но Путин го взимам насериозно, защото думата му тежи.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Путин е абсолютно сериозен, че ще отвърне на удара, ако Западът стреля срещу Русия от Украйна! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!