Борел бесен на Унгария: ЕС иска да предостави 6,9 млрд. евро военна помощ за Украйна, но не може!

Всяка държава има право да защитава своите интереси, но трябва и да се държи сметка за последиците от решенията, които взима, коментира той

Автор: БЛИЦ

Снимка: Shutterstock
ЕС разполага с 6,9  милиарда евро за осигуряване на военна помощ на Украйна и търси начини как да преодолее пречките пред предоставянето на тези средства на Киев. Това заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел, цитиран от кореспондента на БТА Николай Желязков.

Той уточни, че Унгария засега блокира необходимите стъпки. Обяснението им е, че в Украйна унгарските дружества изпитват трудности и че има проблеми с отношението на украинците към унгарското малцинство.

Всяка държава има право да защитава своите интереси, но трябва и да се държи сметка за последиците от решенията, които взима, коментира по този повод Борел.

Нашата военна подкрепа става още по-важна и решаваща за Украйна, каза той. По неговите думи някои държави от ЕС обмислят предложението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг предоставените на Украйна боеприпаси да бъдат използвани по цели в Русия.

Тези решения стават все по-важни, защото ударите по Киев са от руска територия, поясни още Борел. Според него вероятно Русия да се опитва да възпрепятства доставките на боеприпаси за украинската страна.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Борел бесен на Унгария: ЕС иска да предостави 6,9 млрд. евро военна помощ за Украйна, но не може!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!