Руснаците се уплашиха от провокации на Олимпиадата

Автор: Христина Колева, Труд

На летните олимпийски игри в Париж има голяма вероятност от провокации срещу руснаци. Това каза пред руските медии ръководителят на консулския отдел на руското външно министерство Алексей Климов.

„Сегашните френски власти следват като цяло враждебен курс към страната ни, а френските медии са силно засегнати от агресивна русофобия, което не може да не се отрази негативно на общата атмосфера във Франция по отношение на Русия и нейните граждани“, каза Климов.

Според него "изявленията на кмета на Париж Ан Идалго, че руските спортисти няма да бъдат добре дошли" са показателни от гледна точка на настроенията, разпространявани от официалните власти. „Подобна ситуация, разбира се, създава почва за появата и активирането на всякакви провокатори“, отбеляза дипломатът.

По-рано официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова нарече ръководителя на МОК Томас Бах диригент на антируската врява.

МОК разреши на руснаци и беларуси да участват на Олимпиадата в Париж като индивидуални неутрални спортисти. Спортисти, които подкрепят войната в Украйна или имат връзки с въоръжените сили или службите за сигурност на Русия и Беларус, няма да бъдат допуснати до участие в състезанието. Освен това представителите на отборните спортове ще пропуснат турнира.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Руснаците се уплашиха от провокации на Олимпиадата - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!