Изтече запис на ПП за „кеш в торби“ и „1,5 млн. за кампанията“

Сайтът „Афера“ пусна запис, който според медията е от среща на Асен Василев, Кирил Петков, Лена Бориславова, Николай Денков от ПП по време на последните парламентарни избори преди съставянето на правителството.

В разговора се говори за „незаконен кеш“, „кеш в торби“ и търсене на „милион и половина за кампанията“. Ето част от изказванията в записа:

Асен Василев: „Ние неофициалeн кеш имаме. Шансът да стигнем трите милиона е много“.

Кирил Петков: „Ако има кеш в торби… Въпросът е да има въобще кеш.“

Кирил Петков: /говори по телефона/: Здрасти…, какво правиш? А, супер. А, Пламене /според „Афера“ говори с бизнесмена Пламен Бобоков/, да те питам, ти понеже ги познаваш всичките, а, сега… още един милион и половина… за кампанията. Имаш ли някой, дето може да даде за още малко пари? Може да са официално, може да са неофициално, както му е по-удобно на хората. Обаче ще ни трябват за телевизионната реклама. Да, може каквото и да е. Каквото и да е, ще е в момента от помощ… Ако малко ги такова, те са Борисов…, да, че се опитват. Да, мерси… Айде, да, добре, окей. Мерси. Да.

„Продължаваме промяната“ признаха, че на изборите през 2023 г. не са успели да съберат пари, за да финансират кампанията си. От партията публикуваха във Фейсбук запис, който прилича на записа на „Афера“. „Сега положението е същото, затова и сме обявили дарителска кампания. Другият извод, който се налага, е че българските служби ни следят и подслушват. Това може да ви обясни и защо ГЕРБ и ДПС водиха такава люта битка, за да ги запазят в този вид“, е версията на ПП.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Изтече запис на ПП за "кеш в торби" и "1,5 млн. за кампанията"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!