Украинците потопиха гордост на руския флот в Черно море

В резултат на удара са загинали шестима военнослужещи от Черноморския флот на Русия

Руският малък ракетен кораб "Циклон" може да е бил потопен по време на атаката срещу окупирания Севастопол.

Според западните медии в нощта на 19 май корабът от проекта 22800 "Каракурт" е бил в пристанището. Украинската армия го е поразила с две балистични ракети АТАКМС.

В резултат на удара са загинали шестима военнослужещи от Черноморския флот на Руската федерация, а други 11 са били ранени. Самият кораб потънал.

Още следобед бе съобщено, че сграда в близост до кея Куриное е силно повредена по време на нощната атака. Според тях предишния ден там е бил разположен малкият ракетен кораб "Циклон". На следващия ден той не е бил там.

 МСК "Циклон" е бил спуснат на вода още през 2020 г. Той е бил приет в състава на Черноморския флот по време на пълномащабната война срещу Украйна. "Циклон" навлезе във водите на Черно море през август миналата година.

Малкият ракетен кораб "Циклон" се отнася към проекта "Каракурт". Въоръжен е с универсален ракетен комплекс с ракети "Калибър", артилерийска установка АК-176МА, зенитно-ракетен комплекс "Панцир-М" и голямокалибрени картечни установки.

В следобедните часове на неделя Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи за поражението на руския миночистач "Ковровец".

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Украинците потопиха гордост на руския флот в Черно море

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!